Paolo Steverink mag zich met recht een ervaren voetbalman noemen. Bij FC Utrecht lichtte hij de club in organisatorisch en financieel opzicht door, terwijl hij zich nu bij VV Schoonhoven als bestuurslid Technische Zaken verdienstelijk maakt.
Steverink groeide op in Raalte, een plaatsje in Overijssel waar hij uitkwam voor de gerenommeerde amateurclub Rohda Raalte. Na zijn studententijd in Groningen meerde hij aan in De Randstad en voetbalde hij lang bij het Utrechtse Hercules in de zaal. “In 1998 ben ik in Schoonhoven komen wonen en mijn kinderen gingen voor die club spelen”, vertelt Steverink. “Ik werkte bij Mammoet en had goed contact met Frans van Seumeren, de voorzitter van FC Utrecht. Hij heeft me in 2015 gevraagd of ik in financieel en organisatorisch opzicht orde op zaken wilde komen stellen. Ik ben op dat aanbod ingegaan en heb met heel veel plezier gewerkt bij de club.”
In een werkomgeving waarin heel veel voetballiefhebbers graag hun boterham zouden verdienen, maakte Severink tropendagen. “Ik kan wel zeggen dat ik vrijwel continu met FC Utrecht bezig was. Er ging geen dag voorbij of ik was aan het werk. Maar ik vond het heel leerzaam en ook ongelofelijk uitdagend natuurlijk. Het is niet niks, als je op operationeel en financieel gebied eindverantwoordelijk bent. Dan wordt er veel van je gevraagd. Ik moest constant stand-by staan als er dingen niet lekker liepen.”
Bij Schoonhoven zijn de dagen overzichtelijker voor Severink, die na zijn dienstverband bij FC Utrecht partner werd bij Greyt, een organisatie die bedrijven op organisatorisch gebied bijstaat. “Ik ben nu veel meer met voetbal bezig. Dat vind ik ook hartstikke leuk. Schoonhoven is natuurlijk geen profclub, maar ook voor een amateurvereniging is het belangrijk dat er degelijk beleid gevoerd wordt. Ik ontferm me over het technische beleid bij de senioren en heb ook veel contact met de jeugdopleiding. We willen een eerste elftal met eigen jongens opbouwen en dan is die wisselwerking heel belangrijk.”
Wat FC Utrecht en Schoonhoven gemeen hebben, is de binding die de leden met de club hebben. Waar bij de profclub zowel werknemers als fans hartstochtelijk meeleven met de ‘FC’, spannen vrijwilligers bij Schoonhoven zich elke week weer in om de zaterdag tot een feest te maken. “Heel mooi om te zien”, zegt Severink. “Met z’n allen kun je ver komen. De verstandhouding tussen de mensen is over het algemeen prima bij Schoonhoven en daar ben ik heel blij mee. Samen iets moois neerzetten, dat is toch wat we allemaal willen?”
Schoonhoven kan in de Krimpenerwaard een mooie regiofunctie vervullen, besluit Severink. Hij heeft nog geregeld contact met mensen van FC Utrecht. “Helaas heb ik door corona al heel lang geen wedstrijd meer kunnen bezoeken. Maar de verbondenheid met de club is wel gebleven. Of ik buiten de boot gevallen talenten van FC Utrecht tot een overgang naar Schoonhoven kan verleiden? Ha, formeel hebben we geen samenwerkingsverband. Maar een goede voetballer is altijd welkom natuurlijk.”
Klik hier voor meer informatie over VV Schoonhoven
Klik hier voor meer artikelen over VV Schoonhoven