Oud SC Feyenoord en ASWH speler Dygean Tjon-Affo is helemaal terug bij Koninklijke Verbroedering

0
1017
Dygean-Tjon-Affo-Koninklijke-Verbroedering-Balen

23-Jarige rechtsback, Dygean Tjon-Affo is vanaf zijn elfde actief als voetballer. Hij heeft bij veel clubs gespeeld, waaronder ASWH, SC Feyenoord en momenteel Koninklijke Verbroedering Balen. Na een lastige periode op privé gebied is de rechtsback inmiddels helemaal terug Koninklijke Verbroedering Balen 1.

Even voorstellen
“Ik ben Dygean en ik ben 23 jaar oud. Mijn passie ligt bij voetballen en daar ben ik ook heel erg gedreven voor. Als ik niet op het veld sta werk ik in mijn eigen salon, waar ik mensen hars. Ik heb altijd al een eigen bedrijf gewild en ik ben erg blij dat dit nu gelukt is. In mijn vrije tijd breng ik graag tijd door met mijn vriendin en mijn familie. Zij steunen mij altijd erg goed en zijn voor mij een belangrijke draaischijf in mijn leven.”

Jeugdteams
Dygean begon op zijn elfde met voetballen bij VVOR. Hier speelde hij onder andere samen met Feyenoord talent Daude Van Der Kust. Na een aantal jaar maakte Tjon-Affo een overstap naar CKC. Hier begon hij in de C4, maar mocht hij al snel spelen in de C2. Het jaar erna mocht hij zijn debuut maken in de C1. De rechtsback werd toen een vaste kracht in de selectie, waarna hij in de A-junioren een overstap maakte naar ASWH JO19-1.

Naar SC Feyenoord
Al snel kreeg de back door hard werken en veel geloof in zichzelf een aanbod van SC Feyenoord. “Over deze stap hoefde ik niet lang na te denken. Spelen voor Feyenoord is namelijk altijd een droom voor mij geweest.
In mijn seizoen bij Feyenoord wonnen we alles waar we aan mee deden. Helaas was het seizoen voor mij persoonlijk geen succes, maar toch kreeg ik een kans bij een club in London. Echter kreeg ik een hamstringblessure, wat al gauw einde verhaal betekende bij deze club.”

Zware periode
Dygean moest 11 maanden revalideren en raakte tijdens deze revalidatie een stukje van zijn liefde voor voetbal kwijt. In die maanden belandde hij in een zware periode, waardoor hij op een gegeven moment geen licht meer zag aan het einde van de tunnel. Uiteindelijk is Tjon-Affo hier gelukkig wel bovenop gekomen. Hij ging toen aan de slag bij ASWH en halverwege dat jaar kreeg hij een contract aangeboden bij Koninklijke Verbroedering Balen in België.
In België ging Tjon-Affo erg goed van start, maar verloor helaas zijn basisplaats door een erg treurige situatie in zijn privéleven. “Mijn moeder is onlangs overleden, nadat ze twaalf jaar heeft gevochten tegen de verschrikkelijke ziekte kanker. Hierdoor ben ik erg aangeslagen geweest, wat ervoor zorgde dat ik mijn basisplek in het eerste elftal kwijt raakte. Dit zat mij heel erg dwars.”

Terug in de basis
Inmiddels gaat het beter met Dygean en is hij weer volledig terug bij Koninklijke Verbroedering. “Voetbal is een moment waarop ik even al mijn zorgen kan vergeten en mij lekker kan focussen op het spelletje. Op het moment dat ik het veld oploop en mijn ogen dicht doe gaat er even niks door mijn hoofd heen en is het alleen ik en de bal op het veld.” Dygean staat momenteel weer in de basis en zijn elftal staat gedeeld tweede in de competitie. Het elftal maakt nog goede kans op de titel, maar kan zichzelf geen slippertjes meer veroorloven.

Ambities
Tjon-Affo ik wil uit eindelijk op zo’n hoog mogelijk niveau spelen. Hierbij speelt geld geen rol, maar niveau wel. “Ik kijk niet te ver naar de toekomst en ben alleen bezig met de eerstvolgende wedstrijd. Ik wil mezelf blijven ontwikkelen om uiteindelijk zo hoog mogelijk te kunnen spelen.”