Ook walking football bij Sliedrecht?

0
100

Walking football, de voetbalvariant voor liefhebbers van het spelletje van boven de 60 jaar die hun favoriete sport nog heel graag willen beoefenen, groeit nog steeds aan populariteit en deelnemende teams. Ook voetbalvereniging Sliedrecht onderzoekt de mogelijkheid om de voetballer op een (iets) gevorderde leeftijd te interesseren en aan zich te binden.

Al vroeg in het huidige seizoen was er de mededeling te lezen bij voetbalvereniging Sliedrecht dat er onderzocht werd en wordt of er voldoende animo is om een walking football-tak aan de florerende club uit het baggerdorp toe te voegen.

Wandelvoetbal of beter walking football, zoals de ook in Nederland ingeburgerde term is voor het voetbalspelletje dat door spelers op een respectabele leeftijd van zestig jaar of ouder gespeeld wordt en dat voorziet aan een (nog steeds groeiende) behoefte om lekker bezig te zijn. In de Drechtstreek bewijst ASWH uit Hendrik-Ido-Ambacht dat er muziek zit in deze variant, want in het bijna afgelopen jaar groeide de deelname aan het walking football wederom bij de Schildmanclub.

Ook op het Sliedrechtse sportpark De Lockhorst zou in de (naaste) toekomst wel eens die voetbalverschijningsvorm opeens kunnen opduiken. Sliedrecht maakt serieus werk van het betrekken van de oudere voetballer bij de activiteiten binnen de vereniging. Heerlijk voetballen, plezier hebben en gezond blijven, de slogan die bij walking football past als een afgemeten nieuwe voetbalschoen, is ook de kreet waarmee binnen Sliedrecht de voetbalvorm onder de aandacht gebracht wordt. Wim Koppelaar heeft zich vanaf het begin belast met het trekken van de kar van het walking football, dat bij Sliedrecht in de ochtenduren op een doordeweekse
dag gespeeld zou moeten gaan worden.

Walking football leent zich uitstekend, ook voor de ongeoefende voetballer. Wedstrijden duren niet langer dan tweemaal een kwartier, wisselen is onbeperkt, van buitenspel is nooit sprake, de bal mag niet boven heuphoogte gespeeld worden en scoren van eigen helft is niet mogelijk. En dat allemaal in een tempo dat de voetballers op leeftijd past en zonder de scherpe tackles en knetterharde ingrepen die op andere niveaus regelmatig te zien zijn. Sliedrecht hoopt op groeiende belangstelling én een olievlekwerking, Want, zo stelde en stelt het bestuur van de club, ook vrouwen zijn welkom.