Ongeïnspireerd Victoria’03 fors onderuit tegen HVV ‘24

0
93

Maar liefst 1-5 stond er na afloop van het duel tegen HVV’24 op het scorebord. De eerste thuisnederlaag, en wat voor een, was een feit. Door deze flinke zeperd bewees de selectie van Victoria’03 zichzelf een heel slechte dienst. Bij winst op HVV’24, had de ploeg van Van Oeveren vijf punten voorsprong kunnen nemen op de achtervolgers Philippine en Roosendaal. Daarmee zouden de kansen op het overnemen van de tweede periode flink toegenomen zijn. Nog steeds heeft Victoria’03 wel die kans, maar de druk van de achtervolgers is sinds donderdagavond wel toegenomen.

Het duurde donderdagavond, op een overigens prachtige grasmat, lang, voordat het duel op gang kwam. Na speldenprikken van beide kanten, was de eerste mogelijkheid voor Sjoerd Renne, maar zijn inzet ging over het doel van HVV’24. Bij de volgende aanval was het wel prijs voor Victoria’03! De pass van Oguzhan Kazanci was op maat, het afronden van Dennis Tevel, in de verre hoek, optimaal: 1-0.

Even later was er het eerste onfortuinlijke moment voor Victoria’03. Faris Ouaddaf greep, na een actie op de linkervleugel, naar zijn hamstring. Einde wedstrijd voor de jongste Ouaddaf! Bijna tegelijkertijd, lag ook zijn broer Anis op het gras, maar hij kon het duel wel vervolgen, al zou hij ruim voor tijd wel, uit voorzorg, gewisseld worden. De volgende tegenslag diende zich onmiddellijk na het uitvallen van Faris Ouaddaf aan. Nemanja Pejovic verloor een duel van zijn fysiek sterke tegenstander, werd onvoldoende geholpen door zijn collega-verdedigers, waarna Jasper Sponselee hard diagonaal binnen kon schieten: 1-1.

Nog geen 180 tellen later was de anti-climax compleet! Scheidsrechter Verpaalen interpreteerde een bal tegen de schouder van invaller Mehmet Akif Oruç als een handsbal en floot voor een penalty. Sponselee pakte het cadeautje uit en bezorgde zijn ploeg een voorsprong: 1-2. Victoria’03, dat een matte indruk maakte en inspiratieloos speelde, kreeg nog wel de kans op de 2-2. Oguzhan Kazanci schoot een vrije trap vanaf de rechterzijde op de paal, waarna Ricardo de Wit er niet in slaagde om de rebound vanaf een meter voor de achterlijn achter de HVV-doelman te schieten. Vlak voor rust had Kazanci nog een mogelijkheid op de gelijkmaker, maar diens inzet vloog rakelings over.

Na rust gaf Victoria’ 03 helemaal niet meer thuis, waardoor HVV’24 alle touwtjes in handen kreeg en Victoria’03 een flink pak op de broek bezorgde.

Al kort na rust had doelman Van Sundert geluk, dat Sponselee in zijn handen schoot in plaats van in zijn goal. Even dacht Victoria’03 op gelijke hoogte te komen, toen bij een scrimmage Sjoerd Renne dacht te scoren. Scheidsrechter Verpaalen dacht er anders over en gaf Renne, die te fel protesteerde, geel.

Niet veel later was er nog een mogelijkheid voor Renne, na een corner van Oguzhan Kazanci, maar Ricardo de Wit veranderde de baan van het schot, waardoor de 2-2 uitbleef. HVV’24 bleef de overhand houden en kreeg kansen via Sponselee en Coban. Het was echter Joost Bogaert, die na een uur spelen zijn ploeg op 1-3 bracht. Op een schot van ruim 25 meter, had doelman Niels van Sundert geen passend antwoord.  Dat doelpunt bleek de genadeklap voor Victoria’03 te zijn. HVV’24 profiteerde optimaal door binnen een minuut de stand naar 1-5 te tillen. Eerst scoorde Jozue Weever, via Ricardo de Wit, en even later Sinan Coban, die vrij uit mocht halen.

Uiteindelijk bleef het daarbij! Maar de 1-5 nederlaag was een forse streep door de goede vooruitzichten op de twee plek op de ranglijst. Victoria’03 heeft het veroveren van de tweede periodetitel, die van Hoeven overgenomen kan gaan worden, nog wel in eigen hand. Maar dan zal de ploeg van Van Oeveren de laatste twee duels, tegen SC Gastel en Roosendaal, uit een ander vaatje moeten tappen dan donderdagavond, want anders komt er geen vervolg op de fraaie resultaten in deze competitie.