NSVV wint spetterende kampioenswedstrijd van Zuidland

0
176
NSVV Zuidland

In een geweldige ambiance met dubbele rijen supporters langs de lijn heeft NSVV door een 2-1 overwinning de genadeklap uitgedeeld aan Zuidland. Het was een zinderende wedstrijd waarin NSVV het spel maakte, maar de kansen voor Zuidland waren. NSVV kan een standbeeld gaan plaatsen voor keeper Jarmo Hartgers, want met zes geweldige reddingen hield hij zijn ploeg telkenmale op de been. Een penalty zette Zuidland op voorsprong en de twee grote kansen van NSVV gingen er wel in. In de 85e minuut maakte NSVV de belangrijke gelijkmaker en in blessuretijd bracht NSVV de thuissupporters in extase.

In de eerste helft begon de wedstrijd in een hoog tempo en was er direct een dubbele grote kans voor Zuidland. Eerst mocht Robin van Buuren keeper Jarmo Hartgers testen en direct daarna Yousif de Kock. Beide heren konden de grote kans niet verzilveren. NSVV had wel veel balbezit, maar kon geen gaatje in de goed gesloten Zuidlandse defensie vinden. NSVV heeft altijd nog vrije trap specialisten, zoals Jasper Huisman. Een van de vrije trappen krulde Jasper richting de kruising. Dit was gelijk de enige keer in de eerste helft dat de NSVV-supporters op het terras hun biertje moesten neerzetten, omdat ze dachten te moeten gaan juichen.

Bij een gevaarlijke voorzet vanaf links moest Jarmo Hartgers nog een keer goed ingrijpen. Bij de eerste paal dook een Zuidland Speler op die dacht de bal binnen te kunnen werken. NSVV moest in de rust een plan in elkaar sleutelen om het balbezit om te zetten in kansen en een recept te vinden voor het neutraliseren van de Zuidlandse kansen.

In de tweede helft ontstond snel hetzelfde beeld als in de eerste helft. Weer direct twee nog grotere kansen voor Zuidland. Eerst trof Robin van Buuren de uitgestoken hand van NSVV-keeper Jarmo Hartgers en in de daaropvolgende corner mocht de kopspecialist van Zuidland Marcel van den Berg het van dichtbij proberen. Met een katachtige reflex werkte Jarmo de bal over de lat. De spanning in deze wedstrijd hoorde bij Zuidland te liggen, want die moesten winnen. Het leek echter andersom en NSVV kwam niet tot het gebruikelijke hoge niveau.

Met nog een half uur te spelen was de energieke rechtsback van Zuidland Sven van den Bogaerdt mee doorgedrongen tot het vijandelijke strafschopgebied. Hij was net iets eerder bij de bal dan een NSVV-verdediger en ging slim liggen toen hij in zijn rug iets voelde. Hij liet de goed leidende scheidsrechter Niels Felix geen andere keuze dan de bal op de stip te leggen. De Zuidlandse penaltyspecialist Robin van Buuren benutte dit buitenkansje en zette zijn team op voorsprong.

In de virtuele stand was Zuidland hiermee op gelijke puntenhoogte gekomen met NSVV en bleef alleen een 15 doelpunten beter doelsaldo voor NSVV over. Voor NSVV was het daarom van levensbelang om in het laatste halfuur de gelijkmaker te maken en daarmee in de virtuele stand weer op drie punten voorsprong te komen plus het veel betere doelsaldo van dan 17 doelpunten. Er waren geen grote kansen aan beide zijden tot 5 minuten voor tijd. Misschien door alle wisselingen in de NSVV-voorhoede had de Zuidlandse defensie de vrijstaande Wessel Schouwink over het hoofd gezien. Het timmermansoog van Yoeron van de Ree had Wessel wel vrij zien staan en bediende hem op maat. Wessel nam de bal goed aan en legde de bal perfect in het hoekje.

Eindelijk had NSVV de belangrijke gelijkmaker te pakken en wat betreft de NSVV-supporters mocht scheidsrechter Niels Felix direct afblazen. Hij gaf in minuut negentig echter aan dat er nog 10 minuten blessuretijd bij kwam. Heel het complex staat onder hoogspanning en net op dat moment krijgt Zuidland de kans van de wedstrijd. Binnen het 5 metergebied komt een Zuidland speler vrij voor NSVV-keeper Jarmo Hartgers en mag het afmaken. Met een ongelooflijke redding haalt Jarmo de bal van de lijn. Volgens de Zuidland supporters was de bal de lijn al reeds gepasseerd, maar scheidsrechter van dienst Niels Felix gaat hierover. Hij kon deze constatering niet doen en liet doorvoetballen. NSVV breekt met de laatste krachtsinspanning nog eenmaal uit en Wessel Schouwink legt de bal breed naar Jasper Huisman. Jasper haalt uit en knalt NSVV virtueel naar de eerste klasse.

Met nog twee wedstrijden te gaan heeft NSVV 6 punten voorsprong op Zuidland. Daarnaast heeft als laatste reddingslijn NSVV 10 doelpunten meer gemaakt en 9 doelpunten minder tegen gekregen met als resultaat een 19 doelpunten beter doelsaldo. Voor het officiële kampioenschap moet NSVV volgende week minimaal gelijkspelen tegen De Meeuwen. De Meeuwen is aan het vechten om directe degradatie te voorkomen en via de nacompetitie in de tweede klasse te blijven. Door de winst op RCS (waar NSVV pas van verloren heeft) is de Meeuwen deze ronde opgeschoven van directe degradatie naar nacompetitie. Andere optie voor het kampioenschap zijn verliespunten van Zuidland in de uitwedstrijd volgende week tegen DBGC. DBGC lijkt de vorm weer te pakken gekregen en jaagt op de derde plaats van Hellevoetsluis. Voor Hellevoetsluis en DBGC is de derde plaats nog de enige mogelijkheid om de periodetitel van toekomstig kampioen NSVV over te kunnen nemen.