NSV kan rekenen op gouden groep vrijwilligers

0
137

Als NSV in 2021 haar honderdste verjaardag viert, moet sportcomplex De Wallen er pico bello bijliggen. Die doelstelling lijkt de trots van Nispen makkelijk te gaan halen, omdat een trouwe club vrijwilligers altijd klaarstaat voor de vereniging.

Wie het clubgebouw van NSV betreedt, komt terecht in een mooi pand. De kleedkamers en kantine hebben een frisse en moderne uitstraling en zijn voorzien van fraaie zwart-gele tinten, de clubkleuren van de Nispense Sport Vereniging. Tijdens vier achtereenvolgende winterstoppen kregen de ruimtes een flinke opknapbeurt, maar op deze zaterdagmiddag ruikt het nog steeds naar verse verf. “Ja, we hebben hier oog voor details, we zetten graag de puntjes op de i”, legt bestuurslid Tonny Haverkamp uit.

In de eveneens mooie bestuurskamer vertelt Tonny hoe een grote groep vrijwilligers de handjes lieten wapperen op sportpark de Wallen. ,,We hebben een enorm netwerk van handige mensen rondlopen hier die met veel clubliefde de handjes laten wapperen. Dat is altijd al zo geweest. Cees van Baal was altijd degene die qua onderhoud de taken verdeelde en nu heb ik die coördinerende rol een aantal jaren geleden van Cees overgenomen.” Haverkamp zit in een luxepositie wat delegeren betreft, want de klusclub van NSV bevat enorm veel diversiteit. De club kan gratis en voor niets rekenen op de diensten van een tegelzetter, stukadoor, schilder en elektricien. En tijdens het gesprek beantwoordt Haverkamp even snel tussendoor het telefoontje van een stratenmaker, die alvast wil komen kijken hoe hij binnenkort de bestrating rondom de kantine gaat vervangen. “Dat is echt schitterend, we zijn als NSV enorm blij met zulke gouden vrijwilligers”, aldus Haverkamp. ,,Ik hoef maar iets te vragen en iedereen zet zich met veel plezier in. Zowel in het weekeind als op doordeweekse avonden is men bereid hier te komen klussen. Iedereen heeft zijn of haar eigen specialiteit. We missen alleen nog een dakdekker in ons groepje, verder zijn we
helemaal compleet”, lacht het bestuurslid.

De kleedkamers, keuken en de kantine zien er al gelikt uit en nu richt NSV zich nog op de renovatie van de entree en de oude bestuurskamer. Bovendien wil de club een afdak gaan bouwen over het terras. ,,In 2021 bestaan we honderd jaar en dan moet alles er hier top uitzien. Dat gaat zeker lukken met deze fantastische groep mensen, met wie we enorm blij zijn”, besluit hij.