DVV’09. THUIS LANGS FIOS

0
383

Vorige week boekte DVV’09 bij OFB de eerste overwinning van het seizoen. Vandaag tegen FIOS moest daar een positief vervolg aan gegeven worden. De bezoekers uit Achthuizen wisten de twee voorgaande wedstrijden te winnen en kwamen dus met veel zelf vertrouwen naar Dirksland toe. De grasmat lag er weer prachtig bij vanmiddag en ook kleedkamer 1 is op een geweldige manier onder handen genomen. De mannen waren dan ook verplicht om hier een driepunter tegenover te zetten.

Vanaf de eerste minuut is het DVV wat het tempo van deze wedstrijd bepaald. Er wordt getracht het baltempo hoog te houden en zo op een dwingende manier op te schuiven richting het doel van de bezoekers. Met een schot van de Waal net naast en een vrije trap van Boshoven die door de doelman met de voeten gestopt wordt, zijn de eerste waarschuwingsschoten een feit. Een doelpunt van de thuisploeg hangt dan in de lucht en na twintig minuten spelen is het Meuldijk die de ban breekt. Een voorzet van J. vd Boogert komt terecht bij de sterke spits, die goed zijn lichaam gebruikt en van buiten het strafschopgebied met uiterste precisie raak schiet. Er is dan geen vuiltje aan de lucht. FIOS speelt wat angstig en hoop op goed geluk dat er een bal goed valt. Het is dan ook een fout achterin wat voor de 1-1 zorgt. Slordig en onnodig balverlies wordt keihard afgestraft en DVV kan weer opnieuw beginnen. Een corner in de 39minuut zorgt ervoor dat de schade weer gerepareerd wordt. De gebroeders vd Boogert weten elkaar voor het doel te vinden en is het J. vd Boogert die de bal tegen de touwen schiet. Deze treffer lijkt op een heerlijk moment vlak voor rust te vallen, maar in de blessuretijd van de eerste helft is het wederom FIOS wat van een zwak moment bij de Dirkslanders weet te profiteren en zo de 2-2 ruststand op het scorebord zet.

In de rust worden de mannen met de neus op de feiten gedrukt. Deze gelijke stand komt volledig door eigen toedoen en zeker niet door het spel wat FIOS op de mat legt. Het is duidelijk dat DVV in de tweede helft uit een ander vaatje moet tappen om de drie punten in Dirksland te houden. Dit is op het veld dan ook goed terug te zien. Na vijf minuten wordt besloten om FIOS volledig vast te zetten. Dit zijn initiatieven die trainer John Kleijn graag terug ziet in het veld. De mannen uit Achthuizen komen er niet meer aan te pas en het is wachten op de voorsprong voor DVV. Dit lange wachten wordt na 75 minuten beloond. Een pass van Boshoven komt terecht bij Karsbergen, die fraai uithaalt met zijn linkerbeen en de 3-2 tegen de touwen knalt. Het verzet is hiermee gebroken en met name via van Bergen krijgt DVV nog een aantal grote kansen. Het is in de 87minuut Brooshooft die goed druk zet op een verdediger van FIOS, hij bereikt daarna Meuldijk die zeer gemakkelijk zijn tweede van de middag kan maken (4-2).

In de tweede helft heeft DVV’09 karakter getoond en daarmee een verdiende en belangrijke overwinning geboekt. Volgende week wacht er een uitwedstrijd bij de nummer drie van de ranglijst Rockanje. De aftrap is om 14.30.

4-2       Wesley Meuldijk

Opstelling: Jordy Hanenberg, Matthijs Krijger, Joost van den Boogert, Delano van der Velde, Joeri Boshoven, Ries van den Boogert, Johan de Waal(Nick Jongejan), Marko Karsbergen(Remon Vogelaar), Wesley Meuldijk, Jurgen van Bergen, Max van Gils(Joris Brooshooft)

Foto’s van de wedstrijd, met dank aan huisfotografe Marjo Smit, via onderstaande link: https://myalbum.com/album/kEdywSFbCuHJ

Bron: DVV’09