Nieuwenhoorn zet reeks voort

0
89

In speelronde nummer 18, kreeg Nieuwenhoorn vandaag SVS uit Capelle aan den IJssel op bezoek. SVS heeft een goede tweede periode gehad en van onderschatting was dan ook geen sprake bij Nieuwenhoorn. Het team van Ron van den Berg startte geconcentreerd, had in het eerste half uur het meeste balbezit en liet met soepel combinatievoetbal zien waarom zij die tweede periodetitel hebben gewonnen. Al na een half uur spelen stond de eindstand op het bord: 3-1. Tevens is dit de vijfde overwinning op rij.

Al in de 7e minuut scoort Jeremy Hubregtse de 1-0. Zijn vrije trap gaat tussen alle spelers door eenvoudig het doel in. Een meevaller. Even leek SVS de weg kwijt. Het had grote moeite Nieuwenhoorn bij te benen. Met name Brandon Nooitmeer was een plaag op de rechtsbuitenpositie. De 20-jarige Nooitmeer was vandaag onhoudbaar en zijn actie/assist bij de 2-0 was van een ongekende klasse. Mike van de Ruit kon hierdoor scoren.

SVS moest uit een ander vaatje gaan tappen en deed dat ook. Uit een goede counter scoorden zij de 2-1 en leken terug in de wedstrijd te kunnen geraken. Jeremy Hubregtse voorkwam dat echter door een vrije trap over de muur te krullen en geholpen door de stevige wind de bal van zoveel effect en snelheid te voorzien dat de keeper er de hand niet meer tegen wist te krijgen; 3-1.

Tweede helft

In de tweede helft probeert SVS grip op de wedstrijd te krijgen, maar dat lukt ze niet echt. Nieuwenhoorn komt eigenlijk niet meer in de problemen. Al was er nog wel een goede redding van Chris van Wijngen nodig. Hij tikte een kopbal knap van de lijn.

Aan het eind van de wedstrijd zijn er nog wat opstootjes en zien we weer het vervelende gedrag van een aantal spelers van SVS van de heenwedstrijd terug; op een nare manier iemand over de rooie zien te krijgen. Het is ze niet gelukt deze keer. Al met al toch een leuke wedstrijd.