Complete off-day Pelikaan 1 leidt tot verlies tegen Heukelum

0
117

Als je weet dat de bekende spits van Heukelum, Ferry Meijdam, altijd veel scoort. En ook de laatste twee seizoenen tegen Pelikaan trefzeker was. Maar toch laat je het toe om twee keer in de ruimte achter de Pelikaan-verdediging te lopen dan vraag je om moeilijkheden. Want na zeven minuten stond het 0-2 en loop je de hele wedstrijd achter de feiten aan. Pelikaan had de eerste helft de storm mee maar begon erg ongeconcentreerd aan de wedstrijd getuige de twee doelpunten van deze spits. Het duurde enige tijd voordat Pelikaan hiervan bijgekomen was, want pas in de 41e minuut was er de eerste kans. Een vrije trap van buiten de zestien kwam op het hoofd van Jesse de Raad die keurig terugspeelde op de inkomende Erwin van Dis die vrij voor de keeper naast schoot. Eén minuut later een cornerbal die boven op de lat terechtkwam wat de gevaarlijkste wapenfeiten waren in de 90 minuten van Pelikaan.

De scheidsrechter had drie minuten voor de theepauze al afgefloten vanwege het noodweer dat over Bakestein trok maar deze drie minuten werden voordat de tweede helft begon alsnog gespeeld. Na de hoosbui was de wind in kracht afgenomen en dat zou in het voordeel van Pelikaan kunnen zijn want in de tweede helft zou het tegen de wind in spelen. In de eerste tien minuten kreeg Pelikaan twee kansen achter elkaar. Stefano Garcia Tavares plaatste een goede voorzet die bij de 2e paal werd naast gekopt door Mitchel Kroos. Een paar minuten later kreeg de net ingevallen Ruben de Raad ook een kopkans maar deze ging voorlangs. In de 82e minuut de beslissing. Het was Ferry Meijdam die in tweede instantie geklungel van de Pelikaan-verdediging afstrafte en de 0-3 op het scorebord zette. Vier minuten later bijna 0-4 toen weer Ferry Meijdam alleen voor keeper Sjoerd de Groot verscheen maar die redde fraai. Uit de aansluitende corner werd er door Heukelum voorlangs gekopt. Ook de laatste kans die Pelikaan kreeg leidde niet tot een doelpunt want het schot van Jermain Bebrout ging naast.

In de eerste helft kon Pelikaan niet goed omgaan met de weersomstandigheden en in de tweede helft waren die omstandigheden minder maar het grootste gedeelte van die tweede helft moest Pelikaan met tien man volbrengen na een rode kaart voor Stefano Garcia Tavares. De goede bedoelingen waren er maar het lukte totaal niet. Dit was één van de minste wedstrijden van dit seizoen. Gauw vergeten en op naar volgende week om het verloren gegane terrein in de rangschikking terug te winnen.

Trainer Driss El Akchaoui heeft de wedstrijd met de volgende namen gespeeld: Sjoerd de Groot, Stefano Garcia Tavares, Jesse de Raad, Erwin van Dis, Adilson Dias de Barros, Roy Weber, Jelle Dekker (55, Ruben de Raad), Jordy van Buren, Jesper Nossent, Mitchel Kroos en Jermain Bebrout.

fotograaf: Peter v/d Waal