‘Nieuw Lekkerland’ eert Arie van der Voet

0
289

‘NIEUW-LEKKERLAND – Arie van der Voet stond bij Nieuw-Lekkerland al bekend als ‘Directeur Onderhoud velden’. Die fraaie titel is echter overschreven door een nieuwe status: de oer-Lekkerlander gaat inmiddels door het leven als erelid van de zaterdag-eersteklasser.

0240516_veru_VJAlblasserwaard[3285]

Van der Voet is eigenlijk al zijn hele leven lid van Nieuw-Lekkerland, waar hij jarenlang als linksbuiten actief was in het eerste team. Nadat hij zijn schoenen aan de wilgen had gehangen, bleef hij zich inzetten voor de vereniging. Zo vervulde hij iedere zaterdagmorgen vanaf zeven uur de taak van telefoonwacht en ontvanger van de consul om te bekijken of er al dan niet op de velden kon worden gespeeld. Op het oude complex van ‘Lekkerland’ was nog geen kunstgras, dus afgelastingen deden zich regelmatig voor. rEn als die afgelastingen er daadwerkelijk waren, dan zorgde Arie van der Voet ervoor dat bezoekende verenigingen en eigen leiders en trainers op de hoogte werden gesteld.

0251113_uwverhuishulp_VJAlblasserwaard[3290]

Sinds zijn pensionering is hij iedere werkdag op het complex te vinden om samen met andere leden van de onderhoudsploeg ervoor te zorgen dat het sportcomplex in puike staat blijft verkeren. De telefoonwacht op zaterdagmorgen heeft hij weliswaar al enige jaren aan anderen overgelaten, maar bij wedstrijden van het eerste team is Van der Voet nog altijd aanwezig. Naast Nieuw-Lekkerland gaat zijn aandacht uit naar zijn andere liefde: Sparta, waar hij groot fan van is.

Vanwege zijn verdiensten in al die jaren voor de club besloot het bestuur van Nieuw-Lekkerland om Arie van der Voet op passende wijze te eren: tijdens de laatste algement ledenvergadering wer hij tot erelid benoemd. Voorzitter Henk van der Voorden, die eerst mooie woorden sprak, overhandigde de bijbehorende trofee aan het kersverse erelid. Eveneens werd de suggestie gedaan om op het complex een verwijzing naar Arie van der Voet te maken. Na een Dick Kooi-tribune zou het zomaarr kunnen dat er in de naaste toekomst een Arie van der Voet-pad kan ontstaan.

Klik op Nieuw Lekkerland voor het laatste artikel van de club.