Edward de Groot (35) begon op zijn zesde met voetballen bij De Zwerver. In de B1 verkaste Edward naar ASWH, hier maakte hij op zeventienjarige leeftijd zijn debuut in het eerste. Na hier twee jaar gespeeld te hebben, vertrok de Groot naar VVGZ. Uiteindelijk is de Groot bij Nieuw Lekkerland terechtgekomen en dit seizoen wordt zijn veertiende seizoen in de selectie.

Sport-centrum-dordrecht_internetbalk_2020

Wij vroegen Edward om een korte introductie van zichzelf te geven. ”Combinatiefunctionaris en coördinator brede school in Ridderkerk in de wijk Drievliet en ’t Zand. Woonachtig in Nieuw Lekkerland met mijn vriendin en mijn twee kinderen van acht en vier. Daarnaast ben ik keeper in het eerste elftal van Nieuw Lekkerland.”

De Groot vertelt over zijn carrière. ” Ik ben begonnen op zes jarige leeftijd in de jeugd bij vv de Zwerver, vanuit de B1 verkast naar de selectie van ASWH. Hier heb ik het landskampioenschap meegemaakt in het seizoen 2004 – 2005 . Na twee jaar ASWH de overstap gemaakt naar VVGZ. VVGZ is een mooie warme club waar ik het erg naar mijn zin gehad heb, helaas net geen kampioen geworden in het eerste seizoen. Uiteindelijk bij vv Nieuw Lekkerland terecht gekomen waar ik dit jaar aan mijn veertiende seizoen in de selectie ben begonnen. Nieuw Lekkerland is een mooie vereniging met fanatieke supporters. We hebben zo vaak meegemaakt dat er bij uitwedstrijden meer supporters van ons mee waren dan dat er thuispubliek was. Met Lekkerland heb ik regelmatig nacompetitie gespeeld. Dat waren hele mooie wedstrijden. Veel publiek en sfeeracties, het was echt een ware happening.”

Edward vertelt over het huidige seizoen. ”We zijn het huidige seizoen begonnen met een vrij nieuwe groep, ervaren krachten vertrokken of stopte. Het was aan de trainer om het elftal op nieuw op te bouwen. Na een eerste onnodige nederlaag bij Neptunes Schriebroek hebben we daarna drie wedstrijden op rij gewonnen. Niet altijd even goed gespeeld, maar wel als team. Twee keer hebben we een achterstand omgedraaid naar winst. SHO uit 2-1 achter, 2-3 winst. Ook afgelopen zaterdag gebeurde dit, 0-2 achter tegen Heerjansdam na een kansloze eerste helft van onze kant toch de wedstrijd kunnen kantelen in de tweede helft. Helaas is de competitie op dit moment gestopt vanwege corona.”

Voetbal is erg belangrijk voor Edward. ”Voetbal is ontspanning, naast je werk sporten maar ook het gezellig onder elkaar dolle in de kleedkamer. Ook het sociale in de kantine is daarbij belangrijk. Een biertje drinken met vele bekende.”

De Groot heeft veel vertrouwen in dit seizoen. ”Goed begonnen aan het seizoen met negen punten uit vier wedstrijden. Hopelijk kunnen we nog genoeg wedstrijden spelen in dit seizoen, ligt natuurlijk aan Corona. Het zou mooi zijn als we mee zouden kunnen doen voor een periodetitel en daar heb ik ook alle vertrouwen in.”

Klik hier voor meer artikelen over Nieuw Lekkerland
Klik hier voor meer informatie over Nieuw Lekkerland