Niels Verzijlberg “We proberen de RKC-fans dichter bij de spelers te brengen”

De beelden van juichende spelers close in beeld, iedereen kent ze wel. Of de video’s en foto’s die profclubs naar buiten brengen in aanloop of juist kort na een wedstrijd. Het wordt allemaal gemaakt door mensen die onderdeel zijn van het mediateam. Niels Verzijlberg is dat nu zo’n vier jaar bij RKC Waalwijk. Ooit begonnen als stagiair, nu is hij twee dagen ‘op de club’ en zorgt hij ervoor dat de fans die noodgedwongen thuis zitten toch zoveel mogelijk het gevoel krijgen bij RKC te zijn.

Webbanner VoetbalJournaal Robey-sportswear-teamkleding-teamwear

WAALWIJK – “Sommige mensen denken dat ik er de hele week ben, maar ik ben er eigenlijk maar twee dagen in de week. Eén dag doordeweeks, om content te maken. En de wedstrijddag, dan focus ik me op de social media en interviews. Dan wil je de fans dichter bij de spelers brengen”, zegt Verzijlberg, die momenteel aan de universiteit van Tilburg de studie business communication and digital media volgt.

Via zijn studie kwam hij ook bij RKC binnen. “Ik heb hier in het derde jaar stage gelopen. Daarna ben ik een half jaartje in Finland geweest om in het buitenland te studeren. Toen RKC promoveerde ben ik mee komen helpen en aan de club verbonden gebleven. Uiteindelijk heb ik hier ook mijn afstudeerstage gelopen.”

Door veel op de club te zijn, heeft RKC wel een speciale plek gekregen bij Verzijlberg. “Zo is de liefde wel een beetje ontstaan. Als we verliezen, zeker tegen een directe concurrent, ben ik wel chagrijnig. Ik leef met die jongens mee. Ik trek veel met die jongens op. Ik ben meer met de jongens, dan met de rest van het kantoor”, zegt Verzijlberg, doelend op de spelers van het eerste elftal van RKC. “Ik ben altijd in de buurt van de spelers, ik probeer de supporters er zo dicht mogelijk bij te brengen.”

Verzijlberg zit tijdens wedstrijden aan het veld, rondom het doel van de tegenstander. “Zelf als voetballer doorbreken zat er niet, dan probeer je zo dicht mogelijk in de buurt te komen. Dat is wel gelukt”, zegt hij lachend. “Laatst kwam Michiel Kramer juichend naar me toe, ik stond op de goede plek. Hij stond bijna in de camera te schreeuwen. Dat zijn dikke beelden. Het moment dat ik achter Stijn Spieringhs aan rende na de wedstrijd bij Go Ahead Eagle, naar het uitvak toe, geweldig. Dat vergeet ik nooit meer.”

Er staat ook wel druk op, want het moment van scoren en juichen kan niet even overgedaan worden als Verzijlberg het niet op beeld heeft. “Laatst was ik te laat met filmen. Als een bal van grote afstand wordt geschoten, of een bal vanuit de kluts, kun je het missen. Ik was net laat om het doelpunt erop te zetten. Dan baal ik. Ook als een interview niet gelukt is. Dat zijn de momenten om de supporters te bereiken. Uiteindelijk gaat het om die momenten, alle content draait om de wedstrijden.”

Hij moet daarbij spelen met alle mogelijkheden, want het is niet één foto of video maken en overal plaatsen. “Er zijn natuurlijk heel veel verschillende platforms. Facebook, TikTok, Instagram, YouTube. Ze vragen om hele andere content. Het is de hele tijd schakelen. Waar zit de doelgroep en wat wil die graag zien? Hoe kunnen we ze verbonden houden met de club? Zeker in deze tijd proberen we veel uit. Pas hadden we Inside Matchday. Beelden van de aankomst, het in de kleedkamer zitten, de spelerstunnel. Dat de supporters het idee hebben dat ze toch bij zijn. En dat is heel gaaf om te doen.”

Klik hier voor meer informatie over RKC

Klik hier voor meer artikelen over RKC

Meer van deze club

Deel dit bericht

Gerelateerde berichten

Maak kennis met Steeds Hooger Dames 2

12 jaar geleden begonnen als de Trekkers bij RSV Antibarbari en beter bekend als Steeds Hooger Dames 2! In...

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang nu ook maandelijkse het laatste nieuws uit het amateurvoetbal in jouw regio.