Niels de Krijger ziet eerste klus als hoofdtrainer als een mooi leerproces

0
305
Cadzand

Hij was al een jaar of zeven actief binnen de jeugd van v.v. Cadzand, maar kreeg vanuit de club de vraag of hij interesse had om Peter Koster op te volgen als hoofdtrainer. Niels de Krijger pakte die kans met beide handen aan en geniet ook in zijn tweede seizoen van de ontwikkeling die zijn ploeg, maar zeker ook hijzelf doormaakt. 

“Het is geweldig om met deze jonge groep te kunnen en mogen werken. Het is een mooi leerproces dat met vallen en opstaan gaat. Jonge spelers maken fouten en dat moet je incalculeren. Zelf ben ik een jonge hoofdtrainer en maakt dus ook nog fouten in deze voor mij nieuwe rol. Maar met Rudi Cornelis en Peter Nieskens heb ik twee heel ervaren assistenten in de staf en die zijn voor mij van onschatbare waarde. Zij hebben zoveel meegemaakt, zowel als speler en als trainer dat ik daarvan heel veel kan leren.”

Als jeugdtrainer was De Krijger vooral bezig met het opleiden van spelers, terwijl bij het eerste elftal er veel meer komt kijken. “De impact van een eerste elftal is veel groter dan bij de jeugd. Gelukkig is men hier bij Cadzand heel erg realistisch en stelt men ook geen hoge doelen aan mij als trainer of aan de spelersgroep. We wisten vooraf aan dit seizoen dat het enorm moeilijk ging worden, zeker omdat de helft van de teams zou degraderen. Wij maakten ons dan ook niet direct veel illusies en zullen komend seizoen vanuit de vijfde klasse een nieuwe start maken en blijven doorbouwen. Elke training en wedstrijd maken de jongens stappen in hun ontwikkeling en het voor mij als trainer geweldig om ze daarin te ondersteunen en begeleiden.”

De Krijger is woonachtig in Oostburg, waar hij zelf voetbalde bij huidig competitiegenoot SV Oostburg. De club ook waar zijn zoontje in de jeugd speelt. Bij Cadzand zit de oefenmeester naar eigen zeggen echt prima op zijn plek. “Ik ben een rustige trainer die graag midden in de groep staat. Het voetbal is belangrijk, maar dan wel gekoppeld aan een goede sfeer. Het is prettig dat er een mix is van wat jongens met ervaring zoals Maxim Wille, Tarik Kadric en Joep Kools. Maar ook jong talent. Samen deze gasten stapje voor stapje naar een hoger niveau brengen dat is mijn drijfveer. Daarvoor krijg ik hier alle tijd en ruimte en dat is een prettige omgeving om in te werken. Voorlopig zit ik hier nog prima en ook volgend seizoen gaan we door op de ingeslagen koers.”

Klik op vv Cadzand voor de laatste artikelen over de club.
Klik op vv Cadzand voor meer informatie over de club.