Nick van Dijk wil Schijf ‘voor geen goud’ missen

0
166

Nick van Dijk twijfelt geen moment: voetbalvereniging Schijf gaat zich handhaven. De club presteerde met het kampioenschap van vorig jaar iets unieks en hoopt daar met behoud in de derde klasse een hoofdstuk aan toe te voegen.

Nick van Dijk (26) heeft ‘een bloedhekel aan verliezen’. “Maar het was te verwachten dat dit seizoen iets moeilijker ging worden.” Schijf presteerde afgelopen jaar iets unieks met het kampioenschap in de vierde klasse, waarmee ook promotie werd afgedwongen. “Het is wel even wennen, maar dit niveau is echt niet te hoog voor onze huidige ploeg. De gemiddelde leeftijd is vrij jong, er zit nog rek in.”

STRONTZIEK
De aanvoerder merkt dat zijn team qua niveau al aardig meedraait. “We zijn alleen tegen RBC weggespeeld, hebben flink wat punten laten liggen in de andere wedstrijden terwijl we de betere ploeg waren. Ik word een beetje strontziek van de complimenten van onze tegenstanders, die zeggen dat wij de winst hadden verdiend.” Want ondertussen knokt de ploeg nog altijd tegen degradatie.

Van Dijk maakte elf jaar geleden zijn debuut bij Schijf, toen nog vijfdeklasser. Hij heeft gezien hoe trainers als Jurgen Aernouts en Cees van Beers hun stempel hebben gedrukt op de ploeg. “Jurgen heeft ons allemaal beter gemaakt en Cees het voetbal erin geslepen.

Vroeger stonden we soms 90 minuten lang de bal weg te rossen, nu zijn we een voetballende ploeg geworden. We hebben best wat gasten rondlopen die dit niveau goed aan kunnen en daaromheen een clubje spelers die de bal de juiste richting op schoppen: dan kom je al een heel eind.” Hij verwacht dan ook lijfsbehoud. “Daar ben ik zeker van, we zijn veel te goed om te degraderen.”

TYPISCH SCHIJF
De middenvelder is met zijn 26 jaar al een van de ervaren jongens in het team. Hij woont inmiddels in Made, maar aan vertrekken bij Schijf heeft hij nooit serieus gedacht. “Ik speel daar al jarenlang met mijn vrienden, dat wil ik niet weggooien om in de tweede klasse te gaan voetballen. Ik had vorig seizoen ook voor geen goud willen missen. Het was typerend voor ons, hoe we dat geflikt hebben. Ook al misten we enkele sleutelspelers, we hebben er met z’n allen de schouders onder gezet en zijn ervoor gegaan.” Van Dijk verwacht meer van zichzelf de komende weken. “Ik heb zo veel kansen gehad, zou al op meer doelpunten moeten staan dan onze spits Dennis van Nijnatten. Maar als je alles naast schiet, scoor je niet.”