Driefrontenstrijd van Maliepaard

0
144

Joran Maliepaard verruilde afgelopen zomer tweedeklasser DBGC voor vierdeklasser Duiveland. De 23-jarige aanvaller is een ware sensatie en een schot in de roos gebleken. Hij is op drie fronten bezig succes te boeken.

PERSOONLIJKE DOEL
,,Ik wil er eigenlijk wel vijftig maken dit seizoen’’, sprak Maliepaard halverwege oktober 2018. Op het moment van schrijven heeft de spits 32 competitietreffers achter zijn naam staan. Hij ligt dus aardig op schema. ,,Maar ik sta wel op scherp’’, weet de uit Oude-Tonge afkomstige voetballer. ,,Dus nog één kaart en dan ben ik meteen twee wedstrijden geschorst.’’ Desondanks is Maliepaard optimistisch: ,,Ik ga het halen.’’

ZEEUWSE TOPSCORERSTITEL
Maliepaard kijkt niet enkel naar zijn eigen cijfers. De goaltjesdief checkt regelmatig wat concurrenten als Kyle Doesburg (HSV Hoek) en Martijn Simonse (Luctor Heinkenszand) hebben gepresteerd. ,,Ik heb nu serieus al twee weken niet gekeken’’, reageert de spits. ,,Ik zie het af en toe wel voorbijkomen, maar kan toch geen invloed uitoefenen hoeveel keer zij scoren. Eigenlijk zie ik niemand als concurrent. De enige concurrent die ik heb, ben ikzelf. Het zou wel vet zijn om topscorer van Zeeland te worden, maar liever haal ik de vijftig goals.’’

KAMPIOENSCHAP
Vorig seizoen degradeerde Duiveland uit de derde klasse. De Schouwse club speelt volgend seizoen hoogstwaarschijnlijk weer op dat niveau. Duiveland staat namelijk fier aan kop met zeven punten voorsprong op runner-up Vrederust. ,,De vraag is alleen wanneer we kampioen worden’’, zegt Maliepaard. De formatie uit Oosterland waant zich in een speeltuin. Het doelsaldo zegt genoeg: 110 goals voor, 10 tegen. Is het nog wel leuk zo? ,,Nee, eigenlijk niet’’, aldus Maliepaard. ,,Jezelf continu motiveren is lastig. We willen zo snel mogelijk een niveau hoger voetballen.’’

Maliepaard heeft de komende weken dus genoeg om voor te spelen. Zijn telefoon begint de laatste tijd ook wat vaker te rinkelen. ,,Er zijn wat clubs die interesse hebben getoond’’, onthult Maliepaard, die in het dagelijks leven werkzaam is als recruiter. ,,Maar tot nu toe heb ik geen reden om een overstap te maken.’’ Waar ligt het plafond van de 23-jarige voorhoedespeler? ,,Goede vraag. Dat weet ik eigenlijk niet. Ik ga in ieder geval geen uitdaging uit de weg.’’