0
279
Anna van Leuveren-Pattipeilohy

Zaterdag 25 november was NEO’25 de gastheer op sportpark de Gaard, de buren van SV Capelle kwamen op bezoek. Deze derby bevat meestal een aantal ingrediënten, bestaande uit spanning en strijd.

Nadat scheidsrechter Koevermans floot voor de aftrap, was het NEO’25 dat aan een offensief begon. Dit resulteerde al in de derde minuut voor een enorme kans voor NEO’25, waar de aanvaller niet afdrukte maar de controle over de bal verloor. Ook bij een tweede kans, binnen tien minuten, kon keeper Verduin erger voorkomen. In de 17e minuut kwam NEO’25 toch op voorsprong.

Sam speelde in eerste instantie de bal te ver voor zich uit, maar een enorme inschattingsfout van de doelman en laatste man gaf hem de kans om de 1-0 aan te laten tekenen. In de 27e minuut werd het 2-0, nadat aanvoerder Caron een niet zo handige overtreding maakte op het middenveld. De vrije trap verraste de achterhoede van SV Capelle, waarbij het Mitch was, die slim wegliep en de bal onder de doelman doorschoof.

Vervolgens tikte doelman Akkermans nog een kopbal van Van Caem uit de kruising en hiermee was ook de enige kans van de 1e helft benoemd van de gasten. Hierna vergat NEO’25 de score uit te breiden voor de rust.

In de tweede helft was de wedstrijd minder boeiend, want NEO’25 geloofde het wel en speelde met de handrem erop. Hier tegenover hanteerde SV Capelle de lange bal, waarbij de NEO-defensie stond als een huis.

Man van de wedstrijd

Een compliment voor de beste man van het veld deze middag in deze derby: scheidsrechter en oud-prof Danny Koevermans had de wedstrijd volledig onder controle en hield de tweede gele kaart diverse keren op zak. In de slotminuut was het Nicky die de 3-0 op het scorebord zette, wat tevens de eindstand werd

Door deze overwinning blijft NEO’25 koploper in 4F en gaat volgende week op bezoek bij de nummer 2 RFC in Raamsdonksveer. De topper begint om 14.30 uur op het gemeentelijk sportpark, Parklaan 1 in Raamsdonksveer en staat onder leiding van scheidsrechter A.C. Vermaas.

Klik hier voor meer artikelen over NEO’25 .