Nederland bijna zeker van deelname EK 2024

0
363
OnsOranje Logo

Het Nederlands elftal heeft gisteravond goede zaken gedaan door te winnen van Ierland (1-2). De mannen van Ronald Koeman begonnen dramatisch, maar wist zich knap terug in de wedstrijd te knokken. Door de overwinning maakt Nederland een gigantische stap richting het Europees Kampioenschap van 2024 in Duitsland.

Na 4 minuten scoorden de Ieren al. Na knullig balverlies door doelman Mark Flekken volgde er een corner die ongelukkig op de hand van aanvoerder Virgil van Dijk viel. Scheidsrechter Irfan Peljto wees direct naar de stip en spits Adam Idah faalde niet (1-0).

Nederland herstelde zich gelukkig snel. Na een mooie steekpass van Cody Gakpo viel Denzel Dumfries over het been van de Ierse doelman. Aangever Gakpo scoorde vervolgens de penalty (1-1).

In de tweede helft wisselde Ronald Koeman Mats Wieffer en Daley Blind voor Tijani Reijnders en Wout Weghorst. Daarnaast werd er weer 4-3-3 gespeeld in plaats van 5-3-2. Mede door de omzetting was het Nederlands elftal veel dominanter en zuiniger aan de bal. Dit leverde dan ook de 1-2 op. Na een mooi balletje van uitblinker Frenkie de Jong kopte rechtsback Denzel Dumfries voor. De ingevallen Wout Weghorst schoot tegendraads raak.

Door de overwinningen deze week op Griekenland en Ierland nemen de Oranjeleeuwen afstand van de achtervolgers.