Montfoort op bezoek bij koploper Sportlust’46

0
128

Aankomend weekend speelt Montfoort een belangrijke wedstrijd tegen Sportlust’46. De nummer vier van de Eerste klasse gaat op bezoek naar de koploper van de competitie. Het verschil in punten is wel flink tussen de twee, namelijk negen punten.

De streekderby’s tussen Sportlust ’46 en v.v. Montfoort wordt altijd op het scherpst van de snede gestreden. In het seizoen 2013-2014 troffen zij elkaar daar voor het laatst. De rood-witten verkeren momenteel in een goede vorm en wisten de laatste vijf wedstrijden overtuigend te winnen. De ploeg uit Montfoort verloor maar liefst vier van de laatste zes competitiewedstrijden. In de heenwedstrijd gaf Sportlust ’46 een 2-0 voorsprong in de laatste fase nog uit handen.

VV Montfoort
Montfoort verloor vorige week van SVL met 0-1. In een zeer op en neer gaande wedstrijd kwam SVL als winnaar uit de strijd. De verdediging van SVL speelde een zeer goede wedstrijd vanwege het feit dat Montfoort vanaf het begin van de wedstrijd een overwicht had. In de zesde minuut van de wedstrijd kwam SVL goed weg na ee harde tackle, die met geel werd bestraft. Het moment van de eerste helft gebeurde in de 37e minuut. De verdediging van SVL moest ingrijpen om een doelpunt te voor komen, de scheids gaf een penalty, maar er werd gevlagd voor buitenspel.

In de tweede helft ging het redelijk gelijk op, en was bij Montfoort vaak de eindpass niet nauwkeurig genoeg. In de 62e minuut kwam SVL op voorsprong door een vrije trap van Willem Baaij. Na de goal werd er aanvallend gewisseld, maar niet meer gescoord waardoor Montfoort met 0-1 verloor van SVL.

Sportlust’46
Sportlust ’46 heeft zaterdagmiddag met 2-0 gewonnen van GJS. Het eerste kwartier had de ploeg een aantal kansen op de 1-0. Het duurde echter tot de 36e minuut voordat Mark van der Weijden de score opende. GJS was maar een keer gevaarlijk, en dat was via een vrije trap die prima gekeerd werd. Na de rust besliste invaller Rick Wils de wedstrijd. Hij schoot tien minuten voor tijd de 0-2 binnen. De gehele tweede helft domineerde de ploeg van trainer Patrick Loenen en gaf het geen enkele kans weg.

De wedstrijd Sportlust’46 – VV Montfoort begint om 14.30.