Moerse Boys deel II: Zoals het klokje thuis tikt…

0
115

 

Nederland blijft thuis. De straten zijn leeg. De cafés gesloten. Sportpark Akkermolen verlaten. Terwijl in de ziekenhuizen een strijd op leven of dood wordt gestreden, gaat een delegatie Moerse Boys-leden de strijd aan tegen de verveling. De digitale pen als wapen. Iedere woensdagavond, zaterdagochtend en zondagochtend verschijnt onder de noemer De Lentestop een column/verhaal/artikel op de website. Leesvoer voor u. Vandaag deel 2: Zoals het klokje thuis tikt…

Het is op een donderdagavond ergens eind oktober of begin november 2019. Kaartclub ‘de Jokers’ heeft zich genesteld op haar vaste stek aan de ronde bartafel in de kantine. Zoals gebruikelijk wordt er eerst nog wat geouwehoerd voordat de kaarten op tafel komen. Ik opper of we misschien alvast een datum moeten prikken voor ons jaarlijkse uitje. Da’s een goed plan en we plannen het weekend van 20 tot en met 22 maart 2020 voor ons jaarlijkse weekendje weg.

“Waar gaan we eigenlijk naar toe Luudje,” wordt mij gevraagd. Want van mij wordt verwacht dat ik de organisatie op me neem. Zonder er verder over nagedacht te hebben antwoord ik: “het wordt dit jaar een verrassingstrip mannen.” Spannend hoewel dat eigenlijk ook wel weer mee valt. Toch heerst er enige nieuwsgierigheid bij Jan, Jan, Ad, Joy en Leon. Ik spreek af dat ik af en toe een hint geef en dan kunnen ze raden wat we gaan doen en waar we heen gaan. In de daaropvolgende weken geef ik een aantal hints zoals Veldstraat, morgenstond, water, lijn, peperkoek, déjà vu  en zoenen.

20 maart
Het is 20 maart, met een flinke griep lig ik in bed te dromen; ik schrik wakker, ga me douchen en aankleden, pak m’n koffer en maak een ontbijtje (morgenstond). Zo meteen komen mijn kaartmaten en pakken we vanaf station Veldstraat (Veldstraat) lijn 115 (lijn) naar Breda. In Breda aangekomen zullen we op de trein stappen om vervolgens met de intercity via Tilburg en Eindhoven in Venlo te belanden. Slaapdronken mijmerend in de coupé moet ik denken aan het verhaal van Internationaal Grootmeester Jannes van der Wal die ooit het NK dammen mistte omdat hij in de trein in slaap was gevallen. Tijdens een interview antwoordde de te vroeg gestorven excentriekeling op de vraag ‘hoe was dat Jannes, slapen in de trein?’ “Kaboem, kaboem, kaboem.”

Vanaf Venlo CS is het nog 16 minuten wandelen naar Helbeek nummer 8 alwaar onze accommodatie voor dit weekend Inn den Acht gelegen is. Daar hebben we de beschikking over drie 2-persoonskamers en aangezien er niemand met mij een kamer wil delen vanwege de ‘s nachts te kappen bossen heb ik op voorhand al een indeling gemaakt waar de heren zich bij neer zullen moeten leggen. We gaan nu eerst lunchen om vervolgens een stadswandeling te maken door de stad die van vroeger uit bekend stond om zijn “Paeperkook” (peperkoek). De wandeling loopt door de mooie oude binnenstad, langs het prachtige stadhuis, de Martinuskerk en natuurlijk een stukje langs de Maas (water). Daarna is het tijd voor het diner, dit nuttigen we in het leukste straatje van Venlo bij “Bij de buren”.

Café De Locomotief
De rest van de avond spenderen we onder het genot van diverse alcoholische versnaperingen bij Café De Locomotief (Kaboem, kaboem). De volgende ochtend na het ontbijt staan de gehuurde fietsen al klaar en na een klein uurtje fietsen arriveren we bij bierbrouwerij Hertog Jan in Arcen. Na een rondleiding en een proeverij fietsen we terug naar de Peperkoekstad waar we aan het einde van de middag arriveren. Bij Eddy Sushi genieten we van het avondeten en het afzakkertje nemen we bij Café de Gaaspiep (gezelligheid troef). De avond gaat gepaard met hevige discussies over politiek, seks, sport en meer van dit soort zaken waar we geen verstand van hebben.

De volgende dag de laatste verrassing voor de Jokers. Vandaag vertrekken we met de Deutsche Bahn richting Mönchengladbach, om vanuit het CS Mönchengladbach met een pendelbus naar het stadion van “Die Fohlen” gebracht te worden voor de thuiswedstrijd van Borussia Mönchengladbach (déjà-vu) tegen Bayer Leverkusen (zoenen). De nummer 4 tegen de nummer 5 van de Bundesliga. We nemen plaats in Block 3, Reihe 27, Platz 26, 27, 28, 29, 30 en 31. Das Bitburger und die Bratwurst smecken kőstlich, het voetbal is, ondanks de inzet en onverzettelijkheid, saai. Het blijft 0-0. Via de pendelbus, Deutsche Bahn, NS en Arriva belanden we ’s avonds laat weer in Zundert.

Mannengriep
Het is 20 maart, met een flinke griep lig ik in bed te dromen, ik word wakker van mijn vriendin die zich uitrekt. Ik heb hoofdpijn, spierpijn, keelpijn en nog een aantal symptomen die de diagnose “Mannengriep” rechtvaardigen. De wereld wordt geteisterd door het Corona-virus en we staan met z’n allen even stil, alsof we even moeten onthaasten, even niks, nergens, noppes, niets.

In de normale situatie was ik vandaag vertrokken voor het jaarlijks uitje met mijn kaartmaten van de Moer, die niet wisten wat we gingen doen en waar we heengingen. Met de tips die ik op voorhand gaf werd er een schot voor de boeg gegeven door mijn vrienden; België, Duitsland, Ierland, Volendam, Belze bus/fiets, Texel, Oudenbosch, Portugal, Mechelen, Brugge en Dublin. De eerste tip die ik gaf in november was “klokje”.  Deze tip bleek het kortst bij de realiteit te zitten, uiteindelijk gingen we nergens heen. Want zoals het….….

Bron

Klik hier voor meer informatie over Moerse Boys!
Klik hier voor een andere Moerse Boys column!