Moeizame maar verdiende overwinning De Alblas

0
127

De Alblas heeft de thuiswedstrijd tegen Meerkerk een moeizame maar verdiende 2-1 overwinning behaald. De tegenstander, vorig jaar gedegradeerd uit de 2e klasse, had een moeizame seizoenstart. Ook tegen de Alblas hebben zij geen resultaat weten te behalen. Hierdoor blijven zij in de onderste regionen terwijl de Alblas zich aansluit bij de grote middenmoot.

Zware eerste helft
Bij de thuisploeg stond Richard van den Berg na een langdurige blessure weer in de basis. In het eerste kwartier was het vooral aftasten van beide kanten en werden er geen kansen gecreëerd. Beide teams hadden moeite de bal bij zich te houden en kwamen nauwelijks tot een goede combinatie. De eerste kans was voor Meerkerk. Floren Streefkerk mocht doorgaan op rechts, maar stuitte op doelman Renè de Ruiter.

De Alblas had moeite de defensie uit Meerkerk uit elkaar te houden, die onder leiding van de teruggekeerde Sander Vink (36) spelen. Er waren kansen, maar Mike Jongeneel kon na een goede aanval op aangeven van Richard van den Berg de bal met het hoofd niet de juiste richting geven. Djordi de Boer kopte een harde voorzet op de buitenkant van de paal. Ook Stefan Bakker was tweemaal dicht bij het openingsdoelpunt maar mikte een keer net naast het doel en zag een inzet van de doellijn gehaald worden. Geheel onverwachts viel het doelpunt aan de andere kant. Een snel genomen vrije trap werd verkeerd beoordeeld door de Alblas defensie. Floren Streefkerk kon vrij doorgaan en passeerde Renè de Ruiter. Het werd 0-1.

Gelijkmaker
De thuisploeg ging na het tegendoelpunt direct op zoek naar de gelijkmaker, maar zag geen kans de nog wedstrijdritme missende Richard van den Berg te bereiken. Toch kwamen zij voor rust op gelijke hoogte toen de Meerkerk defensie zich liet verrassen bij een hoekschop. De lage voorzet werd op de rand van het strafschopgebied ingeschoten door Erwin van der Heiden en verlengt door Mike Jongeneel waardoor doelman Wilco den Tuinder kansloos was, 1-1.

Eindstand
De tweede helft ging bijna hetzelfde als de eerste helft. Toch kwam de thuisploeg geleidelijk aan wat beter in zijn spel. Meerkerk leunde vooral op zijn verdediging en hoopte via een counter de thuisploeg te verrassen. De Alblas bleef echter te onrustig spelen en zag geen mogelijkheid een uitgespeelde kans te creëren. De kansen moesten vooral uit  dode spelmomenten komen.

Trainer John den Dunnen bracht bij de Alblas Thomas Huizenga, Jeffrey Gelderblom en Gert Zuidgeest in het veld in de hoop de overwinning alsnog binnen te halen. Het winnende doelpunt kwam er inderdaad tien minuten voor tijd toen Erwin van der Heiden een bal in de draai direct op de slof nam en doelman Wilco den Tuinder kansloos liet. Hierdoor werd het 2-1.

Dat het hierbij bleef was een wonder, want vlak hierna kopte opnieuw Man of the Match Erwin van der Heiden de bal uit een corner op de lat. De rebound door de sterk ingevallen Gert Zuidgeest werd ook keihard op de lat geschoten. Hierdoor bleef het tot het eindsignaal van de goed leidende jonge scheidsrechter Pascal van der Zwan spannend. Toch wist Meerkerk geen kansen meer te creëren en  bleven de punten op Souburgh.

Aankomende wedstrijd
A.s. zaterdag is er de moeilijke uitwedstrijd tegen Ameide. Zij staan met een punt meer op de ranglijst net boven de Alblas. Het is tevens de mogelijkheid om met een goed resultaat de negatieve serie in een uitwedstrijd tegen de altijd lastige thuisploeg te doorbreken.