Arjan Hakkert heeft vertrouwen in talentvol Tricht

0
115

Arjan Hakkert (24) is sinds dit seizoen de trotse aanvoerder van voetbalvereniging Tricht. Hij voetbalt zijn hele leven al bij de zaterdag tweedeklasser, de band om zijn arm geeft dan ook een bijzonder gevoel.

“Dat is zeker mooi, ik ben met mijn 24 jaar ook al een van de meest ervaren spelers van de groep. We hebben zelfs voetballers rondlopen van 17 jaar oud, de gemiddelde leeftijd zal rond de 20 jaar liggen”, vertelt Arjan Hakkert, over zijn aanvoerderschap bij Tricht.

De club kende vorig jaar een lastig seizoen in de tweede klasse, streed lang tegen degradatie. “De sfeer binnen het team was minder, waardoor de inzet niet altijd goed was”, legt Hakkert uit. “Na dat seizoen zijn er ook flink wat mannen gestopt, daarom hebben we nu een extra jong team.”

Tricht lijkt weer een moeizaam seizoen tegemoet te gaan: de club staat op drie punten uit de eerste zes duels. Die enige overwinning was echter wel een klapper: de ploeg van Hakkert versloeg Brederodes met 7-0. “Daardoor hebben we wel wat vertrouwen gekregen. Je merkt dat als wij er echt vol voor gaan en geluk hebben voor het doel, we goede resultaten kunnen boeken. Dat hebben we laten zien.”

Het zelfvertrouwen is echter een probleem. “Als we op achterstand komen, gaan we twijfelen. Dat zag je tegen Wilhelmina en EBOH ook (0-1-nederlaag), die hadden we helemaal niet hoeven verliezen. Ik probeer als aanvoerder altijd positief te blijven coachen, iemand afbranden omdat-ie een fout maakt, werkt ook niet.”

De middenvelder houdt vertrouwen in opnieuw een goede afloop van het seizoen. “We werken hard, trainen goed en de groep heeft een positieve instelling. Als we zo door blijven knokken, kunnen we het een hoop ploegen moeilijk maken. Zaterdag wordt belangrijk, dan moeten we tegen Zwaluwe, dat laatste staat. Als we die winnen, krijgen we weer wat meer lucht. Uiteindelijk hoef je er maar drie onder je te houden om erin te blijven. Dat moet lukken.”