Mitchel Claessens met VV Wolfaartsdijk kampioen van vierde klasse B

0
484
Mitchel Claessens-VV Wolfaartsdijk

Mitchel Claessens is 24 jaar oud en voetbalt sinds 2018 bij VV Wolfaarstdijk. Zijn eerste seizoenen begonnen stroef, maar sinds de komst van trainer Carlos de Jonge gaat het beter. Het elftal haalde onder zijn leiding de finale van de nacompetitie in het seizoen 2021-2022, al verloren ze deze op een haar na. Hier baalde de ploeg erg van. Dit seizoen werd de ploeg op 22 april ongeslagen kampioen, waarna er alsnog flink gefeest kon worden.

 Even voorstellen
Mitchel Claessens is 24 jaar oud en komt uit ’s-Heerenhoek. Sinds 2018 woont hij in Goes. In september gaat hij beginnen aan een masteropleiding Strategic Management. Verder is Mitchel werkzaam bij Moore DRV. In zijn vrije tijd gaat hij graag naar Feyenoord, waar hij staat op vak Z4. “Na het kampioenschap van Feyenoord hoop ik snel op de Coolsingel te staan!” Ook zelf staat Mitchel graag op het voetbalveld. Voetbal is een belangrijke uitlaatklep voor hem en ook het sociale aspect vindt hij erg belangrijk.

Carrièreverloop
Claessens begon op zijn zesde met voetballen in de jeugd gespeeld van V.V. Patrijzen. Hierna stapte hij over naar DwO’15, waar hij op zijn zestiende debuteerde in het eerste elftal. Na zijn debuut werd hij definitief bij de eerste selectie gehaald. “Na twee en half jaar in het eerste van DwO’15 verloor ik een beetje het plezier in voetbal. Ik besloot hierom na mijn verhuizing naar Goes te stoppen met voetballen. Echter ging ik het spelletje al gauw weer missen en ik sloot me vervolgens na één jaar aan bij VV Wolfaartsdijk, waar mijn maat Tim Sandee ook speelde.”

VV Wolfaartsdijk
Bij Wolfaartsdijk voelt Mitchel zich sinds dag één erg thuis en hij ziet zichzelf niet snel meer voor een andere club spelen. Zijn eerste twee seizoenen bij de club verliepen matig. In 2020 werd Carlos de Jonge trainer. “Sinds Carlos onze trainer is, zie je duidelijk effect. De trainingen worden altijd serieus benaderd en de kwaliteit van trainingen is erg goed. Hij is dan ook één van de belangrijkste redenen dat we kampioen zijn geworden.”

In het seizoen 2021-2022 eindigde de ploeg onder leiding van Carlos op de tweede plaats en veroverden ze de eerste periode. Helaas verloren ze de finale van de Play-offs. “Dit seizoen wilde we hierom alles op alles zetten om kampioen te worden. Helaas ging het voor mij persoonlijk al snel mis. Op de eerste training in augustus scheurde ik namelijk mijn enkelband. Toen ik eind oktober mijn rentree maakte ging het de eerstvolgende training weer mis en scheurde ik hem opnieuw af. Eind januari maakte ik mijn rentree en uiteindelijk hebben we op 22 april ongeslagen de titel gepakt in de vierde Klasse B.”

Ambities
Claessens hoopt volgend jaar een goed seizoen neer te zetten in de derde klasse. Met het team hoopt hij te handhaven om vervolgens zo snel mogelijk omhoog te kunnen kijken op de ranglijst. Op persoonlijk vlak hoopt hij het volledige seizoen fit te blijven en veel mooie streekderby’s te spelen.

Hoogte-en dieptepunten
Net als iedere voetballer heeft Claessens in zijn carrière al vele mooie, maar ook minder mooie momenten beleefd. Hierbij was vooral het missen van de eerste seizoenshelft van dit jaar door blessures een dieptepunt voor hem. “Ik mistte voetbal heel erg, omdat ik een goede band heb met mijn teamgenoten en we hebben echt een leuke groep hebben. Ook miste ik het voetbal heel erg als uitlaatklep. Daarnaast was het verlies in de finale van de nacompetitie vorig jaar tegen erg jammer.”

Dit zijn momenten waar Claessens liever niet te vaak aan terug denkt. Hij denkt liever aan zijn hoogtepunten. Hierbij is het behalen van de titel op 22 april dit jaar zijn absolute hoogtepunt. “We waren die dag nog afhankelijk van het resultaat van Herkingen. De ontlading nadat we hoorden dat Herkingen verloren had en wij daardoor kampioen werden was echt bizar. Het feest ging uiteraard door tot in de late uurtjes.”

Klik op vv Wolfaartsdijk voor de laatste artikelen over de club.
Klik op vv Wolfaartsdijk voor meer informatie over de club.