Teleurstelling groot bij SJC na de verloren wedstrijd tegen VOC

0
250
sjc-voc-wedstrijd

Het wordt erg eentonig. Maar opnieuw was menigeen na afloop van de wedstrijd tegen het Rotterdamse VOC van mening dat er feitelijk gewonnen had moeten worden. Gezien de mogelijkheden, gezien de stand op ranglijst en gezien de enorme inzet die opnieuw werd getoond. Op het scorebord stond echter de keiharde waarheid, VOC-SJC 2-1.

SJC begon weer extra gehavend omdat Timo Ruigrok opnieuw ontbrak, Younes nog niet is hersteld van zijn gebroken rib en ook Timo Verweij nog steeds geblesseerd ontbrak. De blessure lijst is in totaliteit nu extreem lang geworden maar daar te lang bij stil staan levert niets op. Voor SJC was de opdracht om  deze wedstrijd gewoon te winnen om nog uitzicht te mogen houden op iets moois aan het eind van het seizoen.

Het onnodige verlies kwam daarom uiteindelijk keihard aan. Want naast de theoretische mogelijkheden kreeg SJC ook deze wedstrijd weer echte kansen. Dat begon al na 3 minuten toen Martijn van Trigt door de defensie slalomde en de kans creëerde om de score vroeg te openen. Zijn inzet vloog helaas over de dwarslat. Hoewel SJC rook dat er iets te halen viel moest er na 8 minuten een gevoelige tik worden geïncasseerd toen VOC de 1-0 wist te scoren.
Hierna ontstond er een wedstrijd waarin beide ploegen wel  kleine kansjes kregen maar van echt vloeiend aanvalsspel was nauwelijks sprake.
Een lob van Chris Hoogervorst ging over de keeper maar ook over het vijandelijke doel. Een uitgespeelde kans van VOC eindigde in het zijnet.
Toch kwam SJC voor de rust nog op gelijke hoogte nadat Aaron Koeman vanuit een rebound wel het net wist te vinden: 1-1.

Het bleef hierna een open strijd met over en weer kleine mogelijkheden. En juist op het moment dat SJC dacht via Demir Strojil een voorsprong te kunnen nemen was het VOC die uit de tegenaanval direct het doel wist te vinden: 2-1.
Een tegenvaller van jewelste dus. Met nog een kwartier te gaan moest SJC op jacht naar een gelijkmaker om vervolgens tot winst te kunnen komen.
Die gelijkmaker leek aanstaande toen de bal op de stip ging en Sven Wisselink een penalty mocht nemen. Zijn inzet werd echter door de keeper gestopt. In het volgende alles of niets offensief schoot dezelfde Wisselink ook nog een keer keihard op de lat. Wat voor de scheidsrechter kennelijk het sein was om de wedstrijd met het laatste fluitsignaal te beëindigen.

Teleurstelling alom, niet alleen bij de spelers en begeleidend team. Maar zeker ook bij de supporters. Opnieuw een hele zure nederlaag voor SJC dat nu definitief is afgehaakt in de strijd om de titel. Wat rest is toch veel bewondering voor de enorme inzet die de zwaar geteisterde selectie van Marcel IJzendoorn steeds weer weet op te brengen. Het zou mooi zijn als de ploeg dit op 14 mei, in de thuiswedstrijd tegen kampioenskandidaat Hoogeveen, nog een keer kan opbrengen. Maar Hoogeveen is een hele goede en complete ploeg die opnieuw in een productierijke periode zit. Een beetje meer geluk zal hard nodig zijn om ze echt pijn te kunnen doen.