Miranda Soeters en Chantalle van de Klundert zijn onmisbaar voor DHV

0
328
dhv-barpersoneel

Onmisbaar zijn ze, de vrouwen die DHV al jarenlang draaiende houden met hun werk achter de schermen. Bij de club zorgen Miranda Soeters en Chantalle van de Klundert voor een koud biertje aan de bar en diverse andere activiteiten. “Voor ons is de derde helft het belangrijkst.”

Honderden, misschien wel duizenden uren staken ze de afgelopen jaren al in DHV. Met ziel en zaligheid bekleden ze een belangrijke taak bij de kleine club. “Eerst stond ik als moeder langs de lijn, langzaam ben ik steeds meer vrijwilligerswerk gaan doen”, vertelt Soeters. “Dat doe je voor de vereniging, je wil de mensen daar helpen en een leuke tijd bezorgen. Het is hartstikke leuk om wat te kunnen betekenen voor de club.”

Van de Klundert zorgt als barvrijwilliger voor de kantine-inkopen en organiseert evenementen bij DHV. Soeters staat ook regelmatig achter de bar, maar zit ook al jaren in de activiteitencommissie en het bestuur voor de jeugd (die samenwerkt met de jeugd van vv Zwaluwe, red.). Beide vrouwen zijn onmisbaar bij de club uit Zevenbergschen Hoek. “Mijn man is de voorzitter, dus dan voel je de bui al hangen”, zegt Van de Klundert. “Ik ben er voorzichtig ingerold en heb gekeken waar ik kon helpen. De gezelligheid die het met zich meebrengt, maakt het leuk.”

Soeters en Van de Klundert zitten komende maand echt niet samen voor de buis om de Champions League-finale tactisch te analyseren en zullen de trainer van het eerste elftal van DHV niet wijzen op een verkeerde wissel. “Ik vind het leuk om bij mijn dochter te kijken en zie soms ook wel de andere teams voetballen, maar verder heb ik niet zoveel met de sport”, bekent Van de Klundert. “Ik heb er weinig verstand van. Maar ik ben dol op de sfeer, die is altijd geweldig bij de club. Voor ons is de derde helft het belangrijkst. Als die gasten plezier hebben en samen een biertje drinken, dan ben ik tevreden.”

En dat zijn ze bij DHV, waar wekelijks een feestje wordt gebouwd en het bier rijkelijk vloeit. Soeters en Van de Klundert genieten als vrouwen in een normaliter door mannen gedomineerde wereld volop van. De laatste jaren is het vrouwenvoetbal steeds meer in opkomst. Ook bij DHV is er een jeugdteam voor meiden onder de 15 jaar en is er sinds kort een senioren-vrouwenteam. “DHV is enorm vrouwvriendelijk, hier worden we echt gewaardeerd”, vertelt Soeters. “Ook de vriendinnen van de voetballende jongens zijn vaak in de kantine te vinden. Dat maakt het extra leuk.”

Soeters en Van de Klundert nemen dan ook voorlopig nog geen afscheid van DHV, waar ze naar eigen zeggen ‘hand en spandiensten achter de schermen’ verrichten. “Ook bij onze club is er een gebrek aan vrijwilligers, dat is bijna overal”, weet Van de Klundert. “Bij ons is het met name achter de bar vaak zoeken naar mensen. Wij kunnen daarom ook niet stoppen”, grapt Van de Klundert. “Als wij er niet meer gaan staan, verdwijnt die derde helft ook.”

Klik op de link voor meer artikelen over DHV
Klik op de link voor meer informatie over DHV