Mike Langerak kiest voor verdere ontwikkeling en vertrekt naar Oranje Wit

0
77

Mike Langerak (20) maakt komende zomer de overstap van Sliedrecht naar het Dordtse Oranje Wit. De talentvolle middenvelder voerde de afgelopen tijd ook goede gesprekken met zijn oude club ASWH (derde divisie) en RVVH (hoofdklasse), maar kiest bewust voor een stap naar de huidige nummer zeven van 1B.

,,Over een paar jaar wil ik in de absolute top van het amateurvoetbal spelen. Elke keuze die ik maak staat in het teken van mijn ontwikkeling. Ook bij ASWH en RVVH had ik een goed gevoel en perspectief, maar op dit moment past Oranje Wit het beste bij mijn ontwikkeling”, vertelt Langerak. Twee jaar geleden keerde Langerak (in navolging van zijn vader Michel) terug bij Sliedrecht, na twee leerzame seizoenen bij het Ambachtse ASWH. Vorig jaar speelde hij al zeer regelmatig in de hoofdklasse, dit seizoen speelde hij bijna alles. Toen bekend werd dat de club niet verder ging met zijn vader als trainer, maakte hij voor zichzelf de keuze om ook verder te gaan kijken.

,,Natuurlijk heb ik de afgelopen maanden ook met mijn vader gesproken over mijn vervolgstap, maar hij heeft me volledig vrij gelaten in mijn keuze. Ik heb goede gesprekken gehad met trainer Pippy Pruymboom en zijn assistent Frank Wierks. Ze hebben mij geen basisplaats beloofd, maar wel gezegd dat ik bij Oranje Wit kan uitgroeien tot een belangrijke speler”, stelt Langerak, hbo-student in Den Bosch en woonachtig in Sliedrecht.”

Oranje Wit wil doorgroeien na status Regionale Jeugdopleiding
Oranje Wit kreeg in november de status Regionale Jeugdopleiding (RJO) toebedeeld door de KNVB. De Dordtse voetbalclub is daarmee de 31ste amateurclub in Nederland met deze status, maar ziet dat predicaat zeker niet als een gegeven om tevreden achterover te leunen. ,,Dat was voor ons een mooie bevestiging van de kwaliteit van onze jeugdopleiding, maar ook een uitgangspunt om ons nog verder te ontwikkelen”, zegt Ron Stieding, jeugdcoördinator bij Oranje Wit.

,,Vanaf volgend seizoen gaan we een aantal dingen in de jeugd anders aanpakken en daarmee zijn we in de tweede helft van dit seizoen al in pilotsmee bezig. In de onderbouw gaat Michel Hordijk (voormalig hoofd jeugdopleiding bij Ajax, red.) op maandagavond aan de slag met individuele techniektraining, zodat de jeugdspelers baas over de bal worden. In de middenbouw gaan we specifieker trainen richting de overstap naar het elf tegen elf-voetbal. In de bovenbouw zijn we nu met zes spelers bezig met een gericht plan om ze klaar te stomen voor de stap naar het eerste elftal. Die jongens hebben allemaal al hun debuut in het eerste gemaakt, maar die definitieve stap blijft overal erg groot. Daarom geven we die jongens duidelijkheid en laten zij ons weten op welke vlakken ze zich willen ontwikkelen. Daar gaat Michel Hordijk op maandag met ze mee aan de slag. Dat moet zich als een olievlek gaan uitbreiden over de hele jeugd. Uiteindelijk kun je niet je hele jeugd laten doorstromen naar het eerste elftal, maar we willen wel voor alle talenten een gericht plan hebben.’’