Michiel Standaert bezig aan zijn laatste seizoen

0
155

 

SINT JANSTEEN – v.v. Terneuzen, v.v. Terneuzense Boys, AZVV, FC Axel, HVV’24, v.v. STEEN. Een imposant rijtje clubs heeft Michiel Standaert hiermee achter zijn naam staan. Het zal echter ook bij dit rijtje blijven, want de 30-jarige aanvoerder heeft te kennen gegeven aan zijn laatste seizoen bezig te zijn.

“Ik heb aangegeven bij Carlo dat dit mijn laatste seizoen is en dat ik van plan ben om in een lager elftal te gaan voetballen. Deze keuze heb ik gemaakt in verband met mijn werk en gezinsleven. Ik woon samen met mijn vriendin en heb een dochtertje van twee. We hebben bovendien een nieuw huis gekocht in Sint-Jansteen. Ik ben werkzaam als HR-adviseur Development in Goes. Ik adviseer en ondersteun de directie en medewerkers op het gebied van persoonlijke ontwikkeling en loopbaanontwikkeling. Allemaal best druk dus en dat bij elkaar heeft me doen beslissen dat het spelen in een eerste elftal niet langer is te combineren.”

Periode
Tot het eind van dit seizoen zal Standaert zich echter volop blijven inzetten en de jeugdige selectie proberen bij te staan in hun ontwikkeling. Hij coacht veel en is als centrale middenvelder of centrale verdediger een belangrijke pion in de speelwijze van de trainer. “Ik moet het hebben van mijn spelinzicht en ook de tweebenigheid komt goed van pas, zeker ook op dit niveau. Als ik kijk naar hoe we er voorstaan, dan moeten we ook nu weer kunnen meedoen voor een periode. Al vind ik dat je met een club als STEEN altijd deze doelstelling moet durven uitspreken.”

Voor dit seizoen is er doorgeselecteerd in de jeugd van STEEN. De vereniging wil hen een kans geven om zich te bewijzen in het eerste. “Naar mijn mening lopen hier jongens tussen die op termijn een dragende kracht kunnen zijn binnen het team. STEEN heeft daarnaast ook niet de middelen om financieel te investeren in spelers. Deze uitstraling willen zij ook niet hebben als voetbalvereniging. Ik denk dat we kloppen aan de deur van de derde klasse en dat dit met deze jonge groep realiseerbaar is om te behalen. Mogelijk volgend seizoen en anders het seizoen daarop. Maar dat ga ik dus zelf als voetballer niet meer meemaken.”

Brabantse opponenten
Daarom wil Standaert graag in zijn laatste maanden als aanvoerder en eerste elftalspeler zo goed mogelijke resultaten behalen. Tot nu toe vindt hij zich met zijn ploeg terug in de middenmoot van de vierde klasse, die in tegenstelling tot voorgaande jaren, voor de helft ook uit Brabantse opponenten bestaat. “Gekeken naar de resultaten van vorig jaar moeten we in ieder geval weer van boven meedraaien. Maar het blijft moeilijk in te schatten met deze nieuwe competitiesamenstelling wat de kracht en kwaliteiten zijn van de Brabantse teams. Van NSV en Grenswachters hebben we verloren, terwijl we Vivoo hebben verslagen met ruime cijfers. Het is nog moeilijk te beoordelen of er veel verschil zit in het niveau tussen Brabant en Zeeuws-Vlaanderen. Dat zullen we weten in de winterstop als we alle tegenstanders een keer hebben getroffen. Dan kunnen we pas echt zien waar we staan.”