Michele Santoni weet dat tijd nodig is bij FC Dordrecht

0
143

Michele Santoni werd eerder dit jaar als de nieuwe trainer van FC Dordrecht gepresenteerd. De oefenmeester met Italiaanse roots moest de andere koers in het Riwal Hoogwerkers Stadion met een totaal gerenoveerde selectie aanvangen. Na een beloftevolle start, met vijf punten uit drie duels, is inmiddels duidelijk dat het een klus van de lange adem wordt.

XtraParts_251875_OnlineBanner_VjDordrecht_voorjaar2021

DORDRECHT – Delingen met Jong PSV en Jong FC Utrecht, een overwinning bij Jong Ajax. Met een ongeslagen status, vijf punten op het conto en vertrouwen leek de eerste aanzet gegeven voor een mooi seizoen bij FC Dordrecht dat na jaren van sportieve misère hunkerde naar betere tijden.

Inmiddels  is de winterstop aangebroken en hebben de Dordtenaren, evenals vorig seizoen, de rode lantaarn in handen gedrukt gekregen. ,,En moeten we tot de conclusie komen dat we de selectie misschien te gehaast en niet uitgebalanceerd hebben samengesteld’’, constateerde Michele Santoni al na weer een nederlaag in de eerste seizoenshelft die – op een spaarzaam hoogtepuntje na – buitengewoon teleurstellend voor FC Dordrecht verliep.

De kansloze bekereliminatie bij tweededivisionist Spakenburg vormde wel één van de onbetwiste dieptepunten in de eerste reeks wedstrijden voor de winterstop. ,,We wisten wat we konden verwachten, maar zakten daar mentaal volledig door het ijs als collectief’’, was de conclusie van Santoni. Die avond in Spakenburg maakte misschien wel heel pijnlijk duidelijk dat de verandering die FC Dordrecht bewerkstelligd heeft pas op de langere termijn (mogelijk) vruchten af gaat werpen.

SlagerijGelderblom_251966_OnlineBanner_VjDordrecht_voorjaar2021

Knieval

Zeker in de afgelopen anderhalve maand kreeg FC Dordrecht de ene doffe dreun na de andere te verwerken. De 2-1 zege op NAC Breda verwelkte prompt na een serie van vijf nederlagen waarin FC Dordrecht 21 tegentreffers slikte. ,,Het positieve gevoel na NAC hebben we nooit meer kunnen benaderen’’, stelde Santoni. FC Eindhoven (5-1) De Graafschap (0-4), ADO Den Haag (5-1), Roda JC (2-5) en FC Emmen (2-1) volgden na de surprise tegen de Brabanders. Waarbij de knieval in Drenthe in de 94ste minuut flink door de Dordtse zielen sneed. Terwijl een punt voor het grijpen leek, scoorde de thuisploeg alsnog.

Santoni wees er steeds op dat het plezier op de training niet leed onder de uitslagen. Maar de pijnlijke reeks nederlagen die zijn ploeg heeft teruggeworpen naar de laatste stek en het afgebrokkelde incasseringsvermogen baarden grote zorgen. ,,We hebben sporadisch laten zien waartoe we als ploeg in staat zijn. De zege bij Jong Ajax, de karakteroverwinning op NAC, de goede eerste helft bij Excelsior zijn voor mij voorbeelden van waartoe we echt in staat zijn. Maar je moet ook constateren dat het onevenwichtig is en dat we ervaring tekort komen.’’ Dordrecht heeft dus tijd nodig, maar in de huidige voetballerij is die nauwelijks beschikbaar.

Klik hier voor meer informatie over FC Dordrecht
Klik hier voor meer artikelen over FC Dordrecht