Ibo Ozbilek is een Rotterdamse dribbelkoning met rendement bij Oranje Wit

0
156

Ibo Ozbilek ging de winterstop in als topscorer in 1B. Met acht goals en drie assists was hij bij elf van de achttien treffers in de eerste competitieduels betrokken. Zijn eerste halfjaar bij Oranje Wit mag dan ook een succes worden genoemd.

XtraParts_251875_OnlineBanner_VjDordrecht_voorjaar2021

DORDRECHT – Zelf blijft Ozbilek vrij bescheiden. ,,Natuurlijk geniet ik van al die goals, maar het kan altijd beter. Ik weet dat er nog veel meer in zit bij mij. Ik had een paar weken nodig aan het begin van het seizoen om me echt in het team te spelen, maar ik ben de trainers enorm dankbaar voor het vertrouwen dat ik van ze krijg. Ze weten mij op de juiste manier te motiveren en dat vertrouwen probeer ik iedere week waar te maken. Meestal gaat dat goed, maar er zitten natuurlijk ook wel eens wedstrijden tussen dat ik niet beslissend kan zijn.”

Zo had Ozbilek op 20 november in de blessuretijd tegen Heerjansdam de winnende treffer op zijn schoen na een voorzet van linksbuiten Mike Muijen, maar hij tikte van dichtbij naast en dus bleef het bij 0-0. ,,Daarna zat ik echt helemaal stuk in de kleedkamer en heb ik mijn excuses aangeboden aan de groep, maar zij zeiden direct dat ik me geen zorgen moest maken. Het was daarna de hele week spannend of we die zaterdag erop nog mochten spelen, maar gelukkig kwam er op vrijdag nog groen licht. In de uitwedstrijd bij SHO (2-4) scoorde ik nog twee keer en gaf ik een assist, waardoor ik toch nog met een lekker gevoel de winterstop inging. Daarna hebben we in december nog geoefend bij De Alblas en SVW. Geen wedstrijden waar ik veel plezier uit haal. Ik had liever nog gewoon twee keer in de competitie gespeeld, al snap ik ook wel dat clubs daarop tegen waren omdat trainen niet mogelijk was. Maar als je veel vertrouwen hebt en in een lekkere flow zit, denk je eigenlijk nooit aan je fitheid. Dat gaat dan vanzelf, zoals ik mijn acties vaak ook gewoon op gevoel maak.”

SlagerijGelderblom_251966_OnlineBanner_VjDordrecht_voorjaar2021

Doorbraakjaar

De pleintjesvoetballer uit Rotterdam-Zuid speelde in zijn woonplaats voor Overmaas, Sparta AV, Charlois en XerxesDZB. ,,Bij Sparta en Charlois heb ik mooie seizoenen beleefd. Bij Charlois scoorde ik 26 keer toen we kampioen werden in de derde klasse, dat was wel echt mijn doorbraakjaar. Daarna ben ik nog een seizoen gebleven en daarna vertrokken naar XerxesDZB, maar dat seizoen was na vier potjes al klaar.”

Via zijn zaalvoetbalteamgenoot Jermaine Sewambar (die al snel weer weg was bij Oranje Wit) kwam Ozbilek bij Oranje Wit terecht, waar hij de afgelopen maanden dus uitgroeide tot een effectieve smaakmaker. ,,Ik wist dat Oranje Wit twee seizoenen onderin had gespeeld, maar ik voelde direct vertrouwen toen ik met de trainers had gesproken. Ik ben erg blij met mijn keuze voor Oranje Wit en zij volgens mij ook wel met hun keuze voor mij, haha. Hopelijk kunnen we in 2022 nog meer moois laten zien en om de bovenste plekken mee blijven doen.”

Voor meer artikelen over SV Oranje Wit klik hier.
Voor meer informatie over SV Oranje Wit klik hier.