Michael Hoevenaar is tevreden met de ontwikkelingen binnen JSV Nieuwegein

0
150

Michael Hoevenaar is de huidige voorzitter technisch team beleid van JSV Nieuwegein. Momenteel loopt hij al vijf jaar rond bij de 90-jaar oude club en is hier erg op zijn plek. Wij spraken met hem over zijn verleden in de voetballerij, zijn dagelijkse werkzaamheden en de huidige ontwikkeling binnen JSV.

Verleden in de voetballerij
In het verleden heeft Hoevenaar jarenlang gevoetbald, zowel in de zaal als in het veld. ‘’Met het zaalvoetbal moest ik uiteindelijk wel stoppen vanwege mijn werk, het werd iets teveel voor mijn rug en dan gaat dat toch voor.’’ Maar het veldvoetbal heeft Hoevenaar nog ver van zich weg geschoven, momenteel traint en voetbalt hij nog steeds een uur per week met de 35+ van JSV. ‘’Ik ben 42 jaar dus het gaat allemaal niet meer zoals 20 jaar geleden, toch ben ik erg tevreden dat ik nog een aardig balletje kan trappen.’’ Heel belangrijk om in beweging te blijven.

‘’Uiteindelijk werd mijn zoon geboren, als voetballiefhebber wil je dan natuurlijk niks liever dan hem ook op voetbal hebben. Gelukkig leek hem dat ook erg leuk.’’ In de tijd dat Hoevenaar zijn zoon zou gaan beginnen met voetballen was er een ledenstop bij JSV, hierdoor was het toen niet mogelijk om hem daarin te schrijven. ‘’Daarom is hij toen gaan voetballen bij SV Houten. Dit heeft hij vier jaar gedaan totdat er weer plek was bij JSV, toen heeft hij uiteindelijk toch gekozen om naar JSV te gaan, dit i.v.m. het feit dat het complex ook gewoon heel dichtbij is.’’ Momenteel speelt zijn zoon in de JO16-3 bij JSV.

Dagelijkse bezigheden binnen de club
Op dit moment is Hoevenaar de voorzitter van het technische team.  ‘’Ik ben verantwoordelijk voor zeven mensen binnen een TTB, Technisch Team Beleid, in dit team zitten een hoofdjeugdopleiding, keepers coördinator, meisjes coördinator en jaargroep coördinatoren.’’ Dagelijks hebben hun de leiding op en buiten het veld. ‘’Behalve dit probeer ik nog veel andere dingen te doen binnen de club, waar ik kan helpen ben ik. Zo probeer ik wekelijks bij te sluiten bij twee trainingen van de JO16-3, het team van mijn zoon en elke zondag ochtend de kabouters trainen en wedstrijdjes met hun spelen. Ik ben dus nog actief zat in het voetbal. Hoewel het soms iets te veel is, is het gewoon ontzettend leuk om te blijven doen. Als je van de sport houdt heb je ook echt alles ervoor over.’’

Ontwikkelingen bij JSV
Hoevenaar ziet binnen de vereniging erg veel groei in niveau en is heel blij om deel uit te maken van deze ontwikkelingen. ‘’De trainers die nu voor de selecties staan hebben dezelfde doelen als wij, met zijn alle hebben wij dan een uitdaging om uit te breiden en dat maakt het leuk. Buiten dat is JSV gewoon een mooie vereniging, veel mensen binnen de club hebben ook dezelfde gedachtegang.’’ Behalve dit houdt Hoevenaar zich ook bezig met de samenwerking tussen FC Utrecht en JSV. Dit is iets waar hij zelf erg trots op is vooral nu dit weer kenbaar is binnen de club.

Doelstelling van de club
Het afgelopen jaar is het eerste elftal van JSV in de tweede klasse terecht gekomen. ‘’Dit jaar, seizoen 2019-2020, streven we weer naar het spelen in de eerste klasse. Dat zou wel weer het mooiste zijn voor de hele vereniging.’’ Veder zet Hoevenaar zijn schouders onder verschillende andere doelstellingen. Zo ziet hij graag dat de jeugdteams hoger gaan voetballen en de dames naar een mooi niveau brengen en meer gelijkheid geven.