Gerwin van den Nieuwendijk: belangrijke kracht op het middenveld van Flakkee

0
170

Veel kameraden van hem doen het tegenwoordig wat rustiger aan, maar Gerwin van den Nieuwendijk (31) speelt nog altijd elke zaterdag zijn wedstrijden in het eerste team van Flakkee. De fanatieke middenvelder doet er zelfs alles aan om zo min mogelijk duels van het vlaggenschip van de club uit Middelharnis te missen.

Gerwin van den Nieuwendijk is linksbenig en speelt als verdedigende middenvelder een belangrijke rol in het elftal van Flakkee, zo blijkt in het uitduel van de club bij FIOS. In het met 0-3 gewonnen duel in Achthuizen vormt hij telkens de belangrijke schakel tussen de verdediging en de aanval van de blauwgelen, die dit seizoen knap bovenin meedraaien in de vierde klasse H. Met zijn goede linkerbeen verstuurt Van de Nieuwendijk op deze regenachtige middag behoorlijk was passes en dat doe hij niet geheel pijnvrij. De middenvelder heeft last van overtollig bot in zijn linkervoet en hij wacht bewust tot de winterstop voordat hij onder het mes gaat om deze kwetsuur te verhelpen. “Ik voel het wel, maar kan tot die tijd gewoon voetballen hoor”, zegt Van den Nieuwendijk. “Ik word in december geopereerd. Met een beetje geluk ben ik er dan eind januari weer bij als we de competitie hervatten”, zo stelt hij hoopvol.

Van den Nieuwendijk is in het elftal van Flakkee de speler met de meeste ervaring van allemaal. Sinds zijn negentiende speelt hij onafgebroken in het vlaggenschip van de club uit Middelharnis. Van oorsprong is Flakkee een zondagvereniging en de middenvelder maakte de discussie over het spelen op de zaterdag of zondag van dichtbij mee. “Tot vijf jaar geleden speelden we altijd op zondag en tegenwoordig alweer een tijdje op de eerste dag van het weekend”, legt Van den Nieuwendijk uit. “Op zondag hebben we mooie jaren gehad in de derde klasse, maar in deze regio leeft het zaterdagvoetbal veel meer. Persoonlijk vind ik het ook wel leuk dat we in deze competitie veel derby’s spelen, we treffen bijna alleen maar tegenstanders die ook van het eiland komen.”

De gemiddelde leeftijd van Flakkee 1 ligt volgens Van den Nieuwendijk zo rond de 27-28 jaar, hijzelf is met zijn 31 jaar de oudste speler van het team. “Veel kameraden van me spelen inmiddels bij andere clubs of op een lager niveau bij de club”, zegt de verdedigende middenvelder. “Maar ik beleef nog altijd veel plezier aan het spelen van duels met Flakkee 1”, legt hij uit. “Ik ken iedereen bij de club en de sfeer is er goed. Bovendien kan ik nog prima mee op ons niveau. Ik heb ook nooit overwogen om voor een andere club te gaan spelen.” Van den Nieuwendijk probeert aanwezig te zijn op elke training, maar moet soms verstek laten gaan. “Sinds kort ben ik vader en als we geen oppas kunnen regelen op dinsdagavond, mis ik de training. Jammer, maar ik kan mijn kind uiteraard niet alleen achterlaten thuis.”

Flakkee eindigde vorig seizoen als negende, maar staat er dit jaar halverwege de competitie een stuk beter voor. Waar gaat de club eindigen volgens de ervaren middenvelder? “Als we deze vorm weten vast te houden, kunnen we wellicht meedoen om een periodekampioenschap.”