Michael Sloof greep net naast promotie met De Jonge Spartaan

Ze hadden zich afgelopen seizoen bij De Jonge Spartaan maar wat graag willen meten met ‘die nacompetitie’. Maar ondanks een vierde plek, greep de ploeg op wonderbaarlijke wijze naast een ticket voor promotievoetbal en dus moeten Michael Sloof en zijn teamgenoten dit seizoen opnieuw aan de bak.

Gemengde gevoelens overheersen, bij de 23-jarige Sloof. “Vooraf zouden we voor dit resultaat hebben getekend, maar achteraf is het een beetje zuur. Normaal gesproken speel je met een vierde plek, gewoon nacompetitie.” En dus had er misschien best een beetje meer ingezeten voor de derdeklasser. “Ik denk dat we het verrassend goed hebben gedaan, maar als je zo dichtbij bent, wil je ook voor promotie spelen.”

De kapstok
Nieuw seizoen, nieuwe kansen. Maar vooral een nieuwe competitie. “Volgens mij is het iets meer fysiek en de lange bal, terwijl wij het toch vooral van het voetballen moeten hebben. Eigenlijk moet nacompetitie gewoon de doelstelling zijn, dat moeten we durven uitspreken.” Helemaal blij is Sloof overigens niet met de indeling. “Persoonlijk had ik liever de competitie van vorig seizoen gehad. Daar hebben we het dit jaar goed gedaan, dus konden we doorpakken. Toen wist je ook wat je kon verwachten, dat is nu veel minder. Gelukkig spelen we nog wel de derby’s tegen DVV’09 en Den Bommel.” Toch is het vertrouwen groot. En dat is niet voor niks. “We hebben een aantal versterkingen en ook Johan Vroegindeweij is speelgerechtigd. Dat zorgt toch voor een stukje ervaring.” Die ervaring brengt Sloof misschien iets minder met zich mee, maar dat maakt de spits zeker niet minder belangrijk. “Ik ben een beetje de kapstok van het elftal. Een balletje vasthouden, laten vallen en weer doorvoetballen. Een technische speler, geen loper. Iets meer meters maken, zou het team misschien wel kunnen helpen.” Eigenlijk een soort ‘9,5’, zo vindt hij zelf. “Ik vind het lekker om mee te voetballen en aan de bal te komen. Daarnaast probeer je natuurlijk altijd je goaltjes mee te pikken.”

Vriendenteam
Afgelopen seizoen stokte de teller bij negen treffers, maar daar is een logische verklaring voor. Sloof geeft hem graag. “Aan het begin van de competitie had ik een ontsteking aan mijn schouder, waardoor ik een groot deel van de eerste seizoenshelft heb gemist. Op een gegeven moment kon ik mijn arm niet eens meer strekken.” Een aantal prikken deed wonderen. “Inmiddels heb ik er helemaal geen last meer van en kan ik alles spelen.” En dus kunnen we dit jaar iets meer doelpunten van hem verwachten. “We gaan voor vijftien!” Dat zal nodig zijn ook, want stiekem droomt Sloof maar van één ding. “Met je vrienden promoveren naar de tweede klasse, mooier is er toch niet?” Die vriendschappen heeft de doelpuntenmaker door de jaren heen opgebouwd en dus gaat hij even terug in de tijd. “Ik ben hier begonnen bij ‘de Kabouters’, toen ik een jaar of vier was. En met zes of zeven jongens heb ik al die tijd gespeeld, tot nu in het eerste. We zijn samen opgegroeid, dat is het leukste wat er is. Het is echt een vriendenteam.” De inwoner van Sommelsdijk ziet het dan ook al helemaal voor zich. “Misschien komt promotie dit jaar nog net te vroeg, maar daarna moet het wel gaan gebeuren. Dan zitten we vijf jaar samen in het eerste en zijn er geen excuses meer.” Aan een vertrek, denkt Sloof dan ook absoluut niet. “Zo hoog mogelijk spelen met een vriendengroep, dat is mijn ambitie!”

Klik op De Jonge Spartaan voor de laatste artikelen over de club.
Klik op De Jonge Spartaan voor meer informatie over de club.

Meer van deze club

Deel dit bericht

Gerelateerde berichten

Maak kennis met Steeds Hooger Dames 2

12 jaar geleden begonnen als de Trekkers bij RSV Antibarbari en beter bekend als Steeds Hooger Dames 2! In...

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang nu ook maandelijkse het laatste nieuws uit het amateurvoetbal in jouw regio.