Met DJ Chris wint Cluzona altijd de derde helft

Verloren, maar de derde helft gewonnen. Bij Cluzona kunnen ze er in sommige gevallen over mee praten. Want sinds Chris van den Heuvel voor de muziek zorgt in de kantine, worden er in Wouw maar weinig feestjes niet winnend afgesloten.

target="_blank"

En dat is inmiddels al heel wat jaartjes, vertelt de DJ. “In 2015 ben ik hier komen wonen, import dus. Mijn vrouw is een echte Wouwse en haar vader is hoofdsponsor en oud-jeugdvoorzitter van Cluzona.” Dus om goed in te kunnen burgeren, besloot Van den Heuvel (40) een jaar of zeven geleden maar eens mee te gaan naar de plaatselijke voetbalclub. “Jij doet toch iets met plaatjes draaien, vind je het niet leuk om dat een keer hier te doen? Van het één, kwam toen heel snel het ander.” Want met een zevental optredens per seizoen, is de entertainer eigenlijk niet meer weg te denken uit de kantine van de tweedeklasser. Sterker nog, hij is zelfs een beetje fan geworden.
“Natuurlijk draag ik Cluzona een warm hart toe. Mijn vrouw is met haar eigen zaak shirtsponsor van de dames en mijn jongste zoon wil hier op voetbal. Dan raak je vanzelf betrokken.”

Even uitbundig

Zoals bijvoorbeeld tijdens het promotiefeest, in 2017. “Dat was echt fantastisch, zoiets vergeet je nooit meer.” Maar ook tijdens reguliere competitiewedstrijden, is Van den Heuvel van de partij. “Meestal kijk ik eerst nog een stukje van de wedstrijd, rond half vijf gaan de eerste plaatjes aan. Een paar uur later, gaat iedereen tevreden naar huis.” Ongeacht winst of verlies. “Dat is het grappige, bij Cluzona maakt dat echt niet uit. Die zijn altijd even uitbundig.” Daar wordt ook hij, als DJ, vanzelfsprekend blij van. ” Het is een stukje samenzijn en de derde helft is de verbinding. Daar heb je, met de muziek, een klein beetje invloed op. Dat mensen volledig uit hun bol gaan.”
Met zijn jarenlange ervaring, is dat inmiddels een koud kunstje geworden. “Als ons damesteam begint met dansen, is iedereen blij.” En dus speelt Van den Heuvel daar doordeweeks op in. “Dan vraag ik aan ze: Wat moet ik draaien, wat vinden jullie leuk?” Naast de welbekende klassiekers natuurlijk. “Jouw Blik van John West en ‘Vier zomers lang’, doen het altijd goed!” Inmiddels is het dan ook tijd voor een feestcommissie, zodat de verschillende feestjes beter gepland kunnen gaan worden. “Welke wedstrijden kiezen we uit? Tegen RBC hadden we er bijvoorbeeld geen, dat is dan echt een gemiste kans. Want behalve dat het leuk is, is het voor de clubkas ook gewoon noodzakelijk.”

Soort instrument

Een stukje professionalisering dus. “We willen een jaarplanning maken, zodat we alles in kunnen plannen, met verschillende thema’s. Zoals het Oktoberfest en natuurlijk carnaval.” Hoogtepunten op zich, maar voor Van den Heuvel springt er één feest met kop en schouders bovenuit. “Het afscheid van Marcel van der Sloot. Aan de ene kant was dat natuurlijk emotioneel, maar de sfeer zat er heel de wedstrijd al in. Iedereen wilde er toen het meest fantastische feest ooit van maken. Dat is wel gelukt, die toko klapte uit zijn voegen. Ik heb daar heel de tijd met een ‘big smile’ rondgelopen.”
Voor hem het meest trotse moment, tot nu toe. “Als DJ ben je daar een klein onderdeel van, eigenlijk een soort instrument. Op zo’n dag komt alles samen.” Van den Heuvel, die het plaatjes draaien ziet als hobby, denkt dan ook nog lang niet aan stoppen. “Cluzona blijft bij de meeste mensen toch het langste hangen én het is onwijs leuk om te doen. Hopelijk mag ik dit nog een paar jaar doen, dan komt er vast een nieuw ‘jong pikkie’!”

Klik op Cluzona voor de laatste artikelen over de club.
Klik op Cluzona voor meer informatie over de club.

Meer van deze club

Deel dit bericht

Gerelateerde berichten

Fysiotherapeut Arie de Waard is liefhebber én praktijkman bij VV Peursum

Bij Peursum is men uiterst content met Arie de Waard, fysiotherapeut en verzorger bij de club. Niet zomaar een...

De “stoere” prestatie van Hannah Schilders bij Jong-Brabant Dames

Hannah Schilders is 25 jaar oud en speelt bij Jong Brabant Dames 1. Dit is volgens haar zelf een...

Job Lamers de ambitieuze keeper van OJC Rosmalen JO17-1

Vandaag spreken wij met Job Lamers, de 16-jarige keeper van OJC Jo17-1. Momenteel zit Job in zijn eerste seizoen...

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang nu ook maandelijkse het laatste nieuws uit het amateurvoetbal in jouw regio.