MDL Football Experience zorgt voor jeugdtrainingskampen in de vakanties

0
112

Maickel Ferrier is 43 jaar oud en speelde 20 jaar betaald voetbal bij onder meer Cambuur Leeuwarden en FC Volendam. Na zijn tijd in het betaalde voetbal heeft hij nog wat jaren bij VVSB doorgemaakt. Nu is hij ondernemer en start hij samen met zijn vrouw een voetbaltrainingskamp in Spanje genaamd MDL Football Experience.

Na zijn voetbalcarrière begon het ondernemen gelijk. Inmiddels heeft Ferrier al twee sushi zaken verkocht en een Surinaams eethuis gerund. Omdat hij toch meer liefde voelde voor het voetbal, besloot Ferrier in augustus om zijn Surinaams eethuis te verkopen.

In januari van het vorige jaar had hij een villa gekocht in Spanje. Toen kwam hij ‘plots’ op het idee om trainingskampen voor de jeugd te organiseren. De bedoeling is om in elke vakantie zo’n trainingskamp te organiseren.

Acht juli begint Ferrier met het eerste trainingskamp. ‘’Van maandag tot zaterdag zijn de kinderen bezig met voetbal en allerlei andere leuke activiteiten’’, zegt hij. Als iemand alleen een weekend wil blijven zou dat eventueel ook kunnen, maar dan vindt in overleg plaats. Er is plek voor 24 kinderen per week.

‘’De kinderen worden constant begeleid door ons, en alles is voor ze geregeld, van vervoer tot aan het eten voor de kinderen’’, aldus Ferrier. Ze verblijven in een villa met zwembad, waar genoeg te doen is. Ferrier is namelijk bezig om bij de accommodatie een complex te maken met een voetbalcourt, basketbalveld en andere leuke bezigheden zoals een tafeltennistafel om ervoor te zorgen dat er genoeg te doen is.

Een dag voor de kinderen begint met een goed ontbijt. Vervolgens is er elke ochtend een training, bij een voetbalclub wat vijf minuten rijden is van de accommodatie. Na de training gaan ze terug naar de villa, waar dan wordt geluncht en daarna worden er leuke activiteiten gedaan. Na het avondeten mag iedereen zelf bepalen wat ze doen. ‘’Niet alle dagen zijn hetzelfde, wat er is bijvoorbeeld ook een dag dat we naar het strand gaan, ontspanning is namelijk ook belangrijk’’, zegt Ferrier.

Ieder kind tussen de tien en zestien jaar mag zich aanmelden bij MDL Football Experience. ‘’Dit kunnen individuele kinderen zijn, maar ook jeugdteams of zelfs zaterdag/zondag teams’’, verteld Ferrier. De prijzen voor het trainingskamp vinden allemaal in overleg plaats, maar hebben wel een vaste prijs van €675 voor een hele week. Die prijs is inclusief de vliegtickets, eten en alle activiteiten die worden gedaan. De kinderen krijgen een tenue wat ze mogen houden, en de kleren worden elke dag gewassen. Ook worden de trainingen voor de kinderen gegeven oud-profs waar Ferrier een goede band mee heeft. Een bekende naam is misschien wel Mark de Vries, of Ruben Schaken.

Spreekt jou dit verhaal aan en wil jij graag in een van de vakanties mee naar dit fantastische trainingskamp? Kijk  dan de site https://www.mdlfootballexperience.nl/contact/ om je aan te melden voor het trainingskamp.