Martijn van den Boer zit al zijn hele leven bij UVV’40

0
454

De 24-jarige Martijn van den Boer is intussen alweer acht jaar lang trainer bij de jeugd van UVV’40. Een groot aantal van de jongens uit de JO17-1 coacht hij al voor het vierde jaar dit seizoen. Zelf is de trainer ook nog actief als voetballer bij UVV’40.

Carrièreverloop
Martijn is op zijn zevende begonnen met voetballen bij UVV’40. Hier is hij altijd gebleven en voetbalt nu zelf nog in het tweede elftal op de zondag. ‘’Op mijn zestiende ben ik samen met wat vrienden begonnen om training te geven aan de toenmalige E-jeugd. Het leek me namelijk leuk om voor een groep te staan en kinderen beter te laten worden in het spelletje. Al snel had ik door dat ik het daadwerkelijk erg leuk vond en zo ben ik mijzelf verder gaan ontwikkelen als coach en ben ik bij de selectie elftallen terecht gekomen.’’

Doordat Van den Boer zelf al bij UVV’40 voetbalde, was het voor hem een makkelijke stap om ook bij zijn eigen club training te gaan geven. ‘’Op het begin waren dit lager geklasseerde teams. Wat later besloot ik de betere teams te gaan trainen. Je merkt dan toch een verschil in motivatie en dat ligt mij beter.’’

Een goede band
Met het team dat de speler nu coacht heeft hij al jaren een goede band. ‘’Ik coach een groot aantal van deze jongens al voor het vierde jaar. We hebben hier mooie herinneringen aan. Zoals een seizoen in de hoofdklasse, wat erg hoog is voor onze dorpsclub. Daarnaast zijn we vorig seizoen kampioen geworden in de eerste klasse! Hopelijk kunnen we dit seizoen wederom succesvol zijn.’’

Op naar een nieuwe uitdaging!
Martijn wil samen met de jongens bereiken dat ze veel plezier hebben in het voetbal, maar daarnaast ook succesvol kunnen zijn op een goed niveau. ”Door hun plezier krijg ik zelf alleen maar meer energie om met ze te werken! Ik zou het gaaf vinden als we dit seizoen uit kunnen komen in de hoofdklasse, om daar onze nieuwe uitdaging aan te gaan.’’

Vooruitblikken
Samen met Van den Boer blikten we vooruit op het huidige seizoen. ‘’We zijn in de bekerpoule tot nu toe erg sterk bezig. We hebben alles gewonnen en een aantal wedstrijden met flinke cijfers. Daarom hoop ik ook dat we hoger worden ingedeeld, zodat we meer weerstand krijgen en daar kunnen laten zien dat we goed kunnen voetballen.’’ We vroegen ook of die dan voor dit seizoen nog een persoonlijk doel had. ‘’Mijn persoonlijke doel voor dit jaar is dat iedereen uit het team een succesgevoel heeft overgehouden aan het voetbalseizoen. Zowel sportief gezien, qua prestaties. Maar ook sociaal gezien, waarbij iedereen het naar zijn zin heeft gehad!’’

Blik op de toekomst
De trainer vindt het momenteel erg leuk om met de huidige spelersgroep te werken. ‘’Omdat ik naast het coachen ook werk als gymdocent is het soms wel zwaar om in de avonduren voor de groep te staan. Met deze groep zou ik nog graag langer door willen gaan, maar om aan een nieuwe lichting te beginnen moet ik nog over nadenken. Laten we dus hopen dat ik nog een aantal jaar met dit team door kan gaan!’’

Hoogte- en dieptepunt
Het hoogtepunt van Martijn licht in het afgelopen seizoen. ‘’Afgelopen jaar toen we kampioen werden in de eerste klasse (JO15). We hadden een moeizame start, maar hebben het daarna helemaal rechtgetrokken door zeven wedstrijden op rij te winnen.’’ Het dieptepunt was helaas het jaar dat alle competities eruit werden gehaald vanwege de covid pandemie. ‘’Ik merkte dat de trainingen minder leuk waren, omdat je niet kon voorbereiden op wedstrijden. En de motivatie werd hier minder en minder door.’’

Wij wensen Martijn veel succes dit seizoen!

Klik op UVV’40 voor de laatste artikelen over de club.
Klik op UVV’40 voor meer informatie over de club.