Marthijn Hobo breekt bij Herovina meteen door

0
209

Het kleine Herwijnen met 2800 inwoners houdt nog altijd de voetbalclub Herovina met zeven elftallen en vijf zeventallen in stand. Een gezelligheidsclub, die het eerste elftal wel graag op enig niveau ziet voetballen.

Vorig seizoen redde het vlaggenschip het net niet in de derde klasse. Dat betekende terugkeer naar de kelder van het zaterdagvoetbal waar het team dit seizoen in de subtop meedoet. Steunend op een aantal routiniers, maar aangevuld met jonge talenten uit het dorp. Dit seizoen klopt de pas 17-jarige Marthijn Hobo nadrukkelijk op de deur. Vorig seizoen acteerde hij aanvankelijk in het team JO19. Toen het eerste elftal een gebrek aan spelers kreeg, sloot hij aan bij het eerste elftal. De aanvallend ingestelde speler is vaste waarde voor trainer Glenn Calor. Hobo heeft zijn postuur mee en beweegt zich gemakkelijk over het veld. Hij heeft een mooie loop. ,,Ik werk graag hard. De trainer vraagt van mij om veelvuldig in de spits op te duiken, maar ik ben ook niet te beroerd om verdedigend vuil werk op te knappen”, vertelt Hobo.

Pas in de aanloop naar het volgende seizoen wordt hij achttien jaar en zou dus ook dan nog in een juniorenteam mee mogen doen. ,,Omdat ik nog zo jong ben heb ik veel plezier aan de oudere spelers in het team. Zij ondersteunen mij waar mogelijk. Daar heb ik echt wat aan.” Hobo doelt op oudgedienden als Maurice Schopenhouer, die met meer dan zeshonderd wedstrijden al meer dan dertig jaar als senior actief is, maar ook op ervaren spelers als Kevin Steenbruggen, Frank Clements en Jeffrey van der Meijden.

,,Ik heb vorig seizoen de nacompetitie tegen degradatie meegemaakt. Ik zou het nu wel eens andersom willen en straks aan het einde van het seizoen voor promotie willen gaan spelen. Dit seizoen hebben wij punten tegen laaggeklasseerde clubs laten liggen. Dat gelijke spel tegen Well, dat kan natuurlijk niet. Wij verloren ook al punten aan Kerkwijk en SVS’65. Dat mag in de rest van het seizoen niet meer gebeuren.”

Marthijn Hobo is in Gorinchem bezig aan een driejarige studie voor junior accountmanager. ,,De combinatie school en voetbal gaat prima. Ik kan het goed combineren. Herovina is een hartstikke leuke club. In januari zijn wij in Albufeira in Portugal op trainingskamp geweest. Een heel mooie ervaring. Ik heb begrepen dat wij komende winter opnieuw naar het buitenland gaan. Ik kijk er al naar uit.”

Hobo zou graag met Herovina weer de stap naar de derde klasse maken. Hij maakte op zeer jonge leeftijd al eens een uitstapje naar GJS maar keerde teug op De Kol. Een nieuw avontuur buiten Herwijnen zit er voorlopig niet in. ,,Ik ga mijn studie afmaken en zie niet waarom ik bij Herovina zou moeten vertrekken. Ik kijk er naar uit om in de derde klasse tegen regioclubs als Haaften en Vuren te spelen.”