Den Haan doet nog steeds alles voor sport

0
121

SCHELLUINEN – Niels den Haan is captain bij derdeklasser Schelluinen, de club waar zijn vader Philip voor de groep staat. Voor de geboren Werkendammer geen bijzonderheid, want hij vormde bij andere clubs ook al een koppel met zijn vader, de voetballegende uit Werkendam.

Den Haan moet even in zijn geheugen graven om het rijtje clubs waar hij verbleef boven te halen. ,,Uiteraard begonnen bij Kozakken Boys. Vervolgens ben ik met mijn vader meegegaan naar Nivo Sparta, daarna Achilles Veen maar toch weer terug naar Nivo Sparta.” Daarna maakte hij de overstap naar Unitas-zondag om voor de derde keer naar Nivo Sparta te gaan.

Vervolgens het rijtje Sleeuwijk, Heerenveen, GRC 14 en nu dus Schelluinen. ,,Ik heb overal met plezier gespeeld. Mooie herinneringen aan al die clubs. Nergens spijt van, want ik heb wel overal rond kunnen kijken. Een mooie tijd tot nu.” Of Schelluinen het laatste station is weet hij nog niet. ,,Ik zal ook volgend seizoen weer op Scalune actief zijn. Ik heb zin om er hier echt wat van te maken. Jammer dat wij na een heel behoorlijke start zo zijn teruggevallen. Wij hadden de tweede periode voor het oprapen, maar lieten het bij VVAC afweten. Dat heeft ook met pech te maken, hoor.

Wij hebben ongekend veel tegenslag met blessures en ook de schorsingen breken ons op. Bij ons gaan ook op de vreemdste momenten nog spelers op vakantie. Daarnaast zit het in de koppies en met de motivatie even niet goed.” Niels den Haan komt uit een sportfamilie. Hij voetbalde samen met zijn broer. Zus Britt is topvolleybalster, in het zand en in de zaal bij topdivisionist IMS/Voltena in Werkendam. Vader Philip is in Werkendam voetballer van de eeuw. ,,Wij doen en laten alles voor de sport. Ik zal een team nooit laten zitten. Dat mis ik wel eens om mij heen. Ik proef een cultuuromslag. Wij hebben van huis uit geleerd er altijd voor je club en je team te zijn.”

De 29-jarige Niels den Haan is fysiotherapeut en begeleidt ook Schelluinen. ,,Ik behandel door de week alle leden van Schelluinen. Tijdens de wedstrijd moet ik bij medespelers ook wel eens handelend optreden.”