Mark Stoevenbeld: Sfeermaker en regelaar

Mark Stoevenbeld (38) was jarenlang speler bij Papendrecht en werd daarna leider bij Papendrecht 2, maar in de zomer van 2016 werd hij weggeplukt door Drechtstreek.

PAPENDRECHT – ,,Natuurlijk was niet iedereen bij Papendrecht het daar mee eens, maar ik ben niet de eerste en vast ook niet de laatste die een overstap maakt van Papendrecht naar Drechtstreek of andersom. In het eerste team van Drechtstreek voetballen met Jillroy Ruiz, Rick Sieses, Haris Brzac en Jan Abaisa ook jongens met een verleden bij Papendrecht. Ik kende de meeste spelers van Drechtstreek al uit het uitgaansleven en ook de helaas veel te jong overleden trainer Bill Tukker.

Ik ging vroeger, als de hoofdmacht van Papendrecht uit voetbalde, al vaak kijken bij het eerste van Drechtstreek. Twee jaar geleden werd ik door de technische commissie van Drechtstreek benaderd voor het leiderschap. Uiteraard heb ik daar even over na moeten denken, maar leider zijn van een eerste elftal was al een wens”, vertelt Stoevenbeld, vaak liefkozend ‘Stoef’ genoemd. ,,Ik heb als leider natuurlijk meerdere petten op. Ik ben onderdeel van de technische staf, maar sta ook tussen die jongens in en ga wel eens een biertje met ze drinken. Ik heb het erg naar m’n zin bij deze warme en gezellige club, al heb ik het bij Papendrecht ook altijd uitstekend naar m’n zin gehad.

Het was voor mij wel bijzonder om dit seizoen met Drechtstreek beide wedstrijden van Papendrecht te winnen. De sfeer bij de derby’s is echt geweldig, zowel op de Slobbengors als hier op de Oostpolder. Zoveel publiek, maar alles was top geregeld en de sfeer was subliem. Van dat soort wedstrijden moeten beide clubs het toch hebben qua inkomsten, dus ik hoop dat we komend seizoen gewoon weer bij elkaar in de competitie zitten. Na die twee gewonnen derby’s willen we nu ook nog boven Papendrecht eindigen op de ranglijst, dat is het doel voor de laatste weken van de competitie.”

Meer van deze club

Deel dit bericht

Gerelateerde berichten

Frans van Helvoirt ziet stabieler MVV’58

Frans van Helvoirt was al eerder in beeld om trainer te worden van MVV’58, maar afgelopen zomer kwam het...

Spakenburg naar kwartfinale KNVB Beker na winst op Katwijk

SV Spakenburg heeft zich gisteravond geplaatst voor de kwartfinales van de TOTO KNVB Beker. De Tweede Divisionist versloeg competitiegenoot...

Stanley Husen naar vv Rhoon

Met ingang van volgend seizoen zal Stanley Husen (33) de kleuren verdedigen van vv Rhoon. De centrale verdediger van...

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang nu ook maandelijkse het laatste nieuws uit het amateurvoetbal in jouw regio.