Marinello Titaley gaat door bij VC Vlissingen zolang het nodig is

0
423
GVDB3638- VJWALNJ2023

In de B-jeugd was hij als eens actief bij VC Vlissingen en ook speelde hij voor FC Dauwendaele, RCS en Jong Ambon. De laatste elf seizoenen is Marinello Titaley (39) voetballer van VC Vlissingen waar hij altijd in het eerste zaterdagelftal speelde. Dat blijft hij doen zolang de trainer hem opstelt en zijn teamgenoten hem nodig hebben.

“Zo sta ik er in elk geval wel in. De laatste elf jaar ben ik altijd uitgekomen voor het zaterdagelftal en toen de club volledig van zondag naar zaterdag overstapte ben ik altijd in de ploeg gebleven. Ik ben met mijn negenendertig jaar de oudste van de selectie en kijk dan ook elk seizoen opnieuw of ik het niveau nog aankan, of ik het vooral ook nog leuk vind en of mijn teamgenoten en de staf op mijn inbreng blijven rekenen. Tot nu toe worden elke keer alle vragen die ik me stel nog met ‘ja’ beantwoord dus speel ik lekker door.”

Dit seizoen is voor VC Vlissingen in de derde klasse zaterdag nog niet de gewenste start op de mat gelegd, maar daarvoor heeft de verdediger een verzachtende verklaring. “We hebben nog geen enkele keer met de sterkste elf op het veld gestaan en dan weet je dat je het in deze sterke derde klasse gewoon elke week lastig zal krijgen. Dat is ook gebleken en daar moeten we met z’n allen snel verandering proberen te brengen.”

Titaley woont in Middelburg, maar reist nog altijd met veel plezier af naar Vlissingen om er te trainen en wedstrijden te spelen voor het team van trainer Thomas Ragut. “Meestal speel ik verdediger, terwijl ik in de jeugd meestal als aanvaller voetbalde. Met die kennis doe ik nu wel mijn voordeel, want ik weet wel een beetje hoe een aanvaller denkt en dat probeer ik mee te nemen tijdens de wedstrijden.”

En ondanks dat de start tegenvallend genoemd mag worden, vooral dus volgens de ervaren verdediger door de vele blessuregevallen, heeft hij er zelf nog altijd enorm veel plezier in. “Ik vind het nog altijd leuk om twee keer per week te trainen en heb ondanks mijn leeftijd nog elke week zenuwen voor de wedstrijd. Dat klinkt misschien gek, maar dat heb ik altijd al gehad. Ik denk misschien dat het moment dat die zenuwen er niet meer zouden zijn, dat voor mij een signaal zou betekenen dat de drive om te presteren wellicht minder zou zijn. Maar vooralsnog is dat dus totaal nog niet het geval.”

Gezien de start van de competitie zal Titaley met Vlissingen elke week vol aan de bak moeten, zeker ook omdat er dit seizoen opnieuw een versterkte degradatieregeling geldt. “We hebben zeker veel kwaliteit in de selectie maar dan moeten we wel zoveel mogelijk compleet staan. Er zijn een hele hoop heel sterke tegenstanders in de derde klasse en het wordt nog flink werken om in de veilige zone te raken. Toch ben ik er van overtuigd dat we dat moeten redden. Het is bovendien ook heel leuk dat er weer een paar extra derby’s zijn bijgekomen. Die zijn leuk om te spelen en brengt altijd weer nieuwe druk en toch ook publieke belangstelling met zich mee. Hopelijk keren er snel wat jongens terug, want dat we iedereen nodig hebben dit seizoen om de broodnodige punten te kunnen pakken, dat is voor mij wel heel erg duidelijk geworden.”

Klik op VC Vlissingen voor de laatste artikelen over de club.
Klik op VC Vlissingen voor meer informatie over de club.