Malu van Dixhoorn blij met kansen op Scheldemond College én bij JVOZ

0
564

VLISSINGEN – Nadat ze deelnam aan een talentendag bij JVOZ kreeg Malu van Dixhoorn de vraag of ze met de groep meiden MO15 wilde meetrainen. Die kans liet ze zich niet ontnemen en greep ze met beide handen aan. Ze stapte over van Terneuzense Boys naar de Jeugdopleiding in Vlissingen. Maar ook moest ze daardoor het Lodewijk College verruilen voor het Scheldemond College.

“Beide veranderingen, zowel qua voetbal als qua school zijn me goed bevallen. Ik train vier keer per week en kan dat op het Scheldemond College perfect combineren. Als je zo’n kans krijgt dan moet je die met beide handen aanpakken. Mijn droom is om ooit bij een profclub terecht te komen, dus dan is een stap naar JVOZ de eerste die je vanuit Zeeland kan maken. Op die manier sta je toch net meer in de picture dan wanneer je bij een amateurclub speelt.”

Vanuit JVOZ maar ook vanuit het Scheldemond College werd ze goed geïnformeerd over praktische zaken van de noodzakelijke overstap qua school en daarbij horende afspraken. “Ook mijn ouders zijn door school en JVOZ van alle nodige informatie voorzien en ze stonden ook helemaal achter de overstap, want het is voor mij een mooie kans om mijn favoriete sport op deze manier optimaal te kunnen beoefenen. Ik ben keepster en leer bij JVOZ gewoon heel veel. We zijn met twee keepsters en samen moeten we ook heel veel meevoetballen tijdens de trainingen. Daar worden we dus ook steeds beter in en dat vind ik wel mooi.”

Sinds ze aansloot bij de Jeugd Voetbal Opleiding Zeeland nam ze ook al een keer deel aan een trainingsdag bij Feyenoord in Rotterdam. Daar trainde ze een dag op Varkenoord, waar onder andere ook het eerste team van de Rotterdamse club traint. “Bijzonder ook om mee te maken allemaal, ik geniet echt met volle teugen van zoveel trainingen, de mooie wedstrijden die we spelen en het hoge niveau waarop dat gebeurt. We spelen van Tilburg tot Rotterdam en alles wat daar tussen zit, dus het zijn best wel intensieve dagen, terwijl we vier keer na school ook trainen. Dat is perfect geregeld, want direct na school kunnen we het trainingsveld op.”

Wel zijn het lange dagen die ze maakt, maar dat heeft Malu er graag voor over. “Ik moet elke dag wel vroeg mijn bed uit, want om 6.20 uur gaat de wekker en dan zit ik altijd om 7.15 uur in de bus naar school. ’s Avonds na de training is het nog huiswerk maken en dan op tijd slapen. Wanneer je meer dan drie onvoldoendes hebt mag je immers niet meetrainen en dat wil ik voorkomen natuurlijk, want ik wil altijd trainen en beter worden. Gelukkig gaat het goed op school en is dat geen probleem.”

Scheldemond College is volgens Malu een leuke school, waar ze snel vriendinnen heeft gemaakt en ze zich prima thuis voelt, net als bij JVOZ overigens waar ze hoopt te mogen blijven en zichzelf kan doorontwikkelen. “Ik moet nog extra werken aan mijn sprongkracht en daarnaast wil ik verbeteren in mijn coaching. Daar werk ik hard aan op de club en helpen de trainers me goed bij. Ik geniet hier in Vlissingen van alle kansen die ik nu krijg en wil er het maximale uithalen, zowel op school maar zeker ook als keepster. Want de droom om profspeelster te worden is een lastige om te bereiken, maar ik ga er wel alles aan doen.”

Klik op JVOZ voor de laatste artikelen over de club.
Klik op JVOZ voor meer informatie over de club.