Maaike Blankestijn en Suzanne Kersten verantwoordelijk voor de ‘muizen’ bij DVO’32

Het gaat weer goed met de ‘muizen’, de jongste voetballers van DVO’32. Na de zomervakantie van 2020 was er bijna geen aanwas, maar nu zijn er weer veel 3- tot 6-jarigen actief bij de Vlaardingse voetbalclub.

ZZP_Timmerteam

Maaike Blankestijn is samen met Suzanne Kersten vanaf het prille begin betrokken bij de muizen, die in 2016 het levenslicht zagen. Blankestijn: “Er speelde in de periode 2015/2016 veel bij onze club. Er kwam een nieuw bestuur, nieuwe trainer bij de mannen en veel goede spelers keerden terug. Ik was een tijdje gestopt met voetbal, maar in die periode hebben we weer een damesteam opgezet. De kersverse bestuursleden opperden na een tijdje om ook een welpenafdeling op te starten. Met drie andere meiden onder wie Suzanne zijn wij daar toen mee aan de slag gegaan.”

Dat het welpenvoetbal bij DVO’32 een andere naam draagt, heeft alles te maken met de sponsor. “Sam Muis heeft het bedrijf Muis Loodgieters. Zijn broer Job zat in het bestuur en zijn andere broer speelde een tijd in het eerste. Sam werd daarom gestrikt als sponsor door zijn broers en hij zorgt voor trainingspakken voor alle nieuwe spelertjes. Zodoende is de naam ‘muizen’ ontstaan binnen DVO’32”, verklaart de 26-jarige Blankestijn.

2020 was een lastig jaar vanwege corona voor de muizen.  “Toen alles in juli versoepeld werd zijn we ondanks de zomervakantie meteen weer wekelijks training gaan geven”, herinnert Blankestijn.
“We hadden zo lang niet getraind en inmiddels waren de oudste kinderen doorgestroomd naar teams onder de 8 jaar. In de nazomer kregen we er gelukkig veel 3- en 4-jarigen bij, maar toen in oktober strengere maatregelen volgden en ouders niet mee mochten het complex op kregen we er nauwelijks kinderen bij. Logisch, want kinderen van 3 of 4 jaar laat je niet alleen het veld opgaan.”

Het fundament staat nu stevig, vindt Blankestijn. “Suzanne en ik hebben na ruim vijf jaar trainingen uitwerken veel ervaring opgedaan. Trainingen voorbereiden gaat nu makkelijker. We weten wat de kinderen leuk vinden om te doen. Ook voelen we beter aan hoe we met de jongste instromers moeten omgaan. We weten nu bijvoorbeeld dat vanaf het moment dat ze naar school gaan, ze veel beter luisteren. Of ze meteen met alles mee kunnen en willen doen? Goh, dat verschilt heel erg per kind. Sommigen komen de eerste training niet verder dan de bloemetjes plukken”, lacht Blankestijn. Organisatorisch hebben Blankestijn en Kersten de zaken slim in elkaar gezet. “In het begin van het seizoen is de groep vaak 10 tot 15 kinderen groot en geven we met twee meiden training. Dan rouleren we en kunnen twee van ons lekker uitslapen. Later in het seizoen groeit de groep naar meer dan twintig muizen en geven we met drie meiden de trainingen. We splitsen de groep dan in tweeën op basis van leeftijd en spelniveau.” Kersten maakt samen met damestrainer Amy Zijlstra af en toe leuke filmpjes die ze voorzien van leuke muziek en op social media zetten. ,,Verder doen we weinig aan Pr, maar we merken dat hier uit de wijk Westwijk altijd weer nieuwe kinderen naar onze trainingen komen door goede mond-tot-mondreclame.”

Meer informatie over DVO’32? Klik hier.
Klik hier voor meer artikelen over DVO’32.

Meer van deze club

Deel dit bericht

Gerelateerde berichten

Remco van Gool strijdt met Barendrecht O19-1 voor het kampioenschap

Vandaag gaan we in gesprek met Remco van Gool van BVV Barendrecht. De trainer van de O19-1 draait een...

Geschiedenis van Old Firm in boekvorm

Alle betrokkenen hebben de datum al rood omcirkeld staan in hun agenda’s: op 1 april 2023 staan Nieuw-Lekkerland en...

De derde periode moet voor VVZ’49 zijn, aldus Guus Parinussa

Vandaag gaan we in gesprek met Guus Parinussa van VVZ’49. Op zijn 16e maakte die al zijn debuut in...

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang nu ook maandelijkse het laatste nieuws uit het amateurvoetbal in jouw regio.