Lotte van RCSV Zestienhoven VR1 vertelt over haar team

0
886

Vandaag gaan we in gesprek met Lotte van Vrouwen 1 van RCSV Zestienhoven. Lotte speelt met haar elftal in de vierde klasse. Ze heeft niet altijd bij Zestienhoven gespeeld en heeft zelfs op een punt gestaan waar ze dacht aan stoppen met voetbal.  

We vroegen aan Lotte of ze zichzelf even kon voorstellen. ‘’Ik ben dus Lotte. Ik voetbal pas sinds dat ik 21 jaar ben. Naast mijn drukke voetbalcarrière ben ik ook docent Nederlands op een middelbare school. Binnen het elftal vervul ik eigenlijk dezelfde rol als op de school waar ik werk. Ik blijf mijn uiterste best doen om orde te scheppen in de kleedkamer chaos, maar er wordt zo min mogelijk naar me geluisterd. Dat krijg je als je vijftien vrouwen in een klein galmend hok stopt.’’

Tijdens het gesprek wilde we weten hoe de 26-jarige docent bij dit elftal terecht is gekomen. ‘’Ik heb eerst bij LSVV’70 gespeeld. Hier heb ik mijn debuut in het eerste mogen maken. Echter werd het tijd voor een transfer. Ik wilde wel in de regio Zuid-Holland blijven. Ik zocht naar een nieuwe uitdaging. Tijdens deze zoektocht viel mijn oog op Rotterdam vanwege de mooie stad en dames. Ik heb bij verschillende elftallen meegetraind, maar geen team kon tippen aan de sfeer bij LSVV’70. Ik had bijna de handdoek in de ring gegooid en een punt achter mijn carrière gezet. Totdat ik bij RCSV Zestienhoven binnenstapte. Het niveau was ongeveer drie klassen te hoog. Deze nieuwe club was ook ongeveer 328 keer zo professioneel als mijn vorige. Ook mijn conditie liet niet echt de wensen over vergeleken met de rest. Kortom, match made in heaven. Ik wil hier nooit weg.’’

Wat maakt dit team nu zo uniek? Vroegen we aan Lotte. ‘’Ik denk dat onze trainer Dirk het team uniek maakt. Hij praat vloeiend Rotterdams en heeft het dus vaak over ‘de midden’ en ‘als hun de bal hebben’. Hij is vaak aardig, tenzij je niet luistert of niet je best doet, dan is Dirk niet aardig en raakt hij gefrustreerd. Dit gebeurd niet vaak, want we spelen gewoon potverdrie vierde klasse. Dan hoeft het schreeuwen niet en kun je best vriendelijk zeggen dat het niveau om te janken is. Dirk komt wel elke maandag, woensdag en zaterdag helemaal vanuit Zeeland om ons te trainen. Hij is echt een topper en maakt ons team uniek.’’

Verder zien de trainingen er volgens Lotte professioneel uit. ‘’Iedereen komt net te laat en Dirk zet twee dopjes neer waarlangs we de warming-up doen. Als Rowena er is, ziet dit er heel professioneel uit. Als Rowena er niet is, loopt iemand anders met tegenzin vooraan en schreeuwt af en toe: ‘wat doen we hierna?’ Na de (professionele) warming-up zet Dirk wat dopjes uit en zegt: ‘’we doen een pass en trap oefening, dan positiespel en vervolgens gaan we partijen.’’ Meestal zijn er wel spelers die al kapot zijn voor het positiespel. Er wordt ook altijd geklaagd dat er bij de partij geen eerlijke teams zijn gemaakt. Wanneer Dirk het tijd vindt om naar huis te gaan roept hij ‘winnende goal’. De bedoeling is dan dat die goal binnen twee minuten valt. Vaak duurt dit nog gênant lang. Uiteindelijk ruimen de verliezers op en zijn we klaar met trainen.’’

Tot slot vroegen we naar de koningin van de derde helft. ‘’Bij ons is iedereen koningin van de derde helft. Je speelt kelderklasse of je speelt het niet. Echter hebben we wel wat uitblinkers binnen ons team. Zo is Fay een klein vrouwtje dat op de zaterdagmiddag voor 45% uit alcohol bestaat, doordeweeks is dit slechts 42%. Verder hebben we Manon. Manon is onderdeel van het bestuur van RCSV Zestienhoven en gebruikt dat verantwoordelijkheidsgevoel graag als excuus om de derde helft volledig uit te spelen. Zij moet dan afsluiten. Daar kan ze natuurlijk niks aan doen en dat kan je  maar beter doen met een biertje in de hand. Ook hebben we Rianne S., zij drinkt liever baco. Zij bestaat op haar beurt op zaterdag voor 38% uit Bacardi (en de rest cola). Je moet immers goed blijven hydrateren. Ons teammotto luidt dan ook: ‘’Dehydratatie is wanprestatie’’, sluit Lotte af.

klik op RCSV Zestienhoven voor de laatste artikelen over de club.
Klik op RCSV Zestienhoven voor meer informatie over de club.