Lekkerkerk verliest van nummer 2 VVOR

0
131

Afgelopen zaterdag stond de laatste competitiewedstrijd van 2018 op het programma tegen Voetbal Vereniging Oost Rotterdam. VVOR stond voorafgaande aan deze wedstrijd op de tweede plaats en presteerde na een wat moeizame competitiestart zeer goed. Lekkerkerk had ook vertrouwen met zeven punten uit de laatste drie wedstrijden. Het beloofde dus een mooie wedstrijd te worden.

Lekkerkerk en VVOR begonnen beide zeer gedreven aan de wedstrijd waarbij de thuisploeg zeker niet schroomde om de aanval te zoeken. Bij de bezoekers uit Rotterdam lag de kracht zeer duidelijk voorin met een hele goeie en behendige nummer 12 op rechtsbuiten, een grote sterke technische en balvaste spits en een complete aanvoerder net achter de voorhoede. Met deze drie spelers had de Lekkerkerkse ploeg het behoorlijk lastig. In de eerste tien minuten waren de beide ploegen redelijk aan elkaar gewaagd. De grotere kansen waren wel voor VVOR maar ook Lekkerkerk kwam een paar keer dreigend op de helft van de tegenstander. In de tiende minuut werd het 0-1 door een goeie individuele actie van de rechtsbuiten. Met een schijnbeweging werd Patrick Prevo op het verkeerde been gezet en ook doelman Robin Schiedon was kansloos op de diagonaal ingeschoten bal.

In de volgende tien minuten was Lekkerkerk toch een beetje aangedaan door de goal en kregen de bezoekers een paar kansen om de voorsprong te vergroten. Gelukkig stond het vizier niet op scherp en had Robin Schiedon een paar goeie reddingen. Zo bleef Lekkerkerk in de wedstrijd en vanaf minuut twintig ging het spel weer gelijk op. Lekkerkerk kwam weer een paar keer goed door op de helft van VVOR. In de 36e minuut werd Bart Sterrenburg na een goeie aanval op de rand van het strafschopgebied neergelegd. De vrije trap was een prooi voor Mark de Jager. Zijn goeie poging werd helaas voor Lekkerkerk door de doelman met een goeie redding uit de hoek getikt.

Toch was dit wel de voorbode voor de gelijkmaker. In de 42e minuut kwam Lekkerkerk met een vloeiende aanval door over de linkerkant. Via Mark de Jager werd Patrick Prevo diep gestuurd, zijn goeie voorzet kwam na een overstap van Pim Molenaar bij Bart Sterrenburg terecht. Bart wist de bal terug te leggen op de oplopende Luke Sitskoorn. Luke schoot de bal hard en hoog langs de grabbelende handen van de doelman. Tot aan de rust gebeurde niet veel meer en na 47 minuten floot de scheidsrechter van dienst voor de rust.

Na rust begon Lekkerkerk fel aan de tweede helft en ging met de wind in de rug direct op zoek naar een tweede goal. Toch kreeg het na twee minuten het deksel op de neus. Bij balverlies voorin counterde VVOR zeer snel. De Lekkerkerkse verdediging was daarbij de snelle grote spits even uit het oog verloren. Aanvoerder Tristan de Bruijn probeerde met een sliding nog te voorkomen dat er een grote kans zou komen voor de bezoekers. Tristan raakte daarbij ook de spits en de scheidsrechter kon niet anders dan fluiten voor strafschop. Die werd nog bijna gestopt door Robin Schiedon, maar hij kreeg net zijn handen niet genoeg achter de laag ingeschoten bal. Zo kon Lekkerkerk weer op zoek naar de gelijkmaker.

De tweede helft werd geleidelijk aan wat minder qua niveau. Toch kwamen er kansen voor Lekkerkerk. Bart Sterrenburg kwam in de 58e minuut een teenlengte te kort om de voorzet van de rechterzijde bij de tweede paal binnen te tikken. Ook Alex Velsink kreeg nog een goeie kop kans na wederom een voorzet van de rechterzijde. Helaas ging ook zijn poging net voor langs. VVOR probeerde nog sporadisch gevaarlijk te worden, zeker na het geblesseerd uitvallen van de spits. In de 87e minuut zette de aanvallers van de Rotterdammers nog een keer druk op de verdediging van Lekkerkerk. Dat resulteerde in een ongelukkig weg geschoten bal van Robin Schiedon. VVOR profiteerde optimaal en maakte de beslissende 1-3. Daarmee was de wedstrijd gespeeld. Na 93 minuten was de wedstrijd ten einde.

Lekkerkerk zakt na de wedstrijd tegen nummer twee naar de negende plaats op de ranglijst. Na twaalf wedstrijden zijn dertien punten behaald. Na een eerste helft met behoorlijk goed niveau en een iets mindere tweede helft van beide ploegen wonnen de bezoekers met 1-3. Daarbij gaf vooral de kwaliteit van de voorwaartsen van VVOR uiteindelijk de doorslag. Ook in de wedstrijd speelde Lekkerkerk beide helften met zeer veel inzet en beleving en hield dat de gehele wedstrijd vol en was in grote periodes in de wedstrijd gelijkwaardig aan misschien wel de beste ploeg van de competitie. De competitie wordt in januari hervat. Op de 19e speelt Lekkerkerk de laatste wedstrijd in de heenronde bij IJVV De Zwervers. De wedstrijd begint om 14.30 uur. In de tussenliggende winterstop-periode gaat de selectie van Lekkerkerk, samen met hoofdsponsor Marius van der Laan en zijn vrouw Jacqueline, op trainingskamp naar Benalmadena.