Pelikaan sluit 2018 af in mineur

0
    118

De straffe (en koude) wind die van doel tot doel stond zou een flinke rol spelen in het treffen met Nivo Sparta in Zaltbommel. In de loop van de wedstrijd zou blijken dat Nivo Sparta daar beter mee om zou gaan dan Pelikaan.

Dat bleek al na 6 minuten, door die tegenwind kon Pelikaan de bal niet goed wegwerken en Nivo Sparta reageerde razendsnel en met een paar passes kwam de nummer 10 voor een leeg doel en die had geen moeite om te scoren, 1-0. Tot een paar minuten voor rust hield Pelikaan deze stand vast, zij het met moeite. Nivo Sparta was beter en creëerde ook volop kansen. Drie doelpogingen leverde ook drie doelpunten op maar die werden op uiteenlopende redenen terecht afgekeurd. Pelikaan kreeg in de eerste helft twee mogelijkheden, eerst schoot Jordy va Buren een vrije trap over en later kopte Jesper Nossent uit een corner ook over het doel. Dan de 42eminuut, Pelikaan werd enigszins verrast door een korte corner van Nivo Sparta, hieruit kwam een voorzet en bij de tweede paal werd de bal terug gekopt en daar stond de spits klaar om met een prachtige omhaal de 2-0 te maken. Kort daarop de 3-0. Weer ontstond deze uit een corner. De bal bleef mede door de wind hangen in het vijfmetergebied en de nummer 10 reageerde sneller dan de Pelikaan-verdediging. Een koude douche zo net voor rust.

De tweede helft kreeg Pelikaan de wind mee. Daardoor was het wel sterker dan de tegenstander maar echt grote kansen kwamen daar niet uit voort. Wel na ongeveer 10 minuten toen Stefano Garcia Tavares op randje buitenspel, de assistent-grensrechter vlagde wel maar de goed leidende scheidsrechter liet doorspelen, een scherpe voorzet gaf waaruit Ruben de Raad beheerst de 3-1 maakte. Pelikaan probeerde het wel maar het kwam niet verder dan kopballen van o.a. Jesper Nossent en Bart van Muijen die over het doel verdwenen. Een kwartier voor tijd hield keeper Jeroen de Veij Pelikaan in de wedstrijd met een schitterende redding toen Nivo Sparta counterde en er een Nivo Sparta-speler oog in oog met hem stond. Maar het zou niet de ommekeer in de wedstrijd zijn want de stand bleef ongewijzigd. Pelikaan was verder onmachtig en profiteerde te weinig van de wind in de rug.

Door deze uitslag zakte Pelikaan één plaatsje in de rangschikking, nu derde, maar jammer is het dat er na het behalen van de eerste periode in vier wedstrijden maar vier punten werden gehaald. Daar zaten wel twee zware uitwedstrijden bij, naast Nivo Sparta ook EBOH. Het zou mooi zijn als alle geblesseerden na de winterstop weer fit zijn en Pelikaan met een frisse start kan beginnen.

Dit was de laatste opstelling van 2018: Jeroen de Veij, Stefano Garcia Tavares (70, Jelle Dekker), Jesse de Raad, Bart van Muijen, Adilson Dias de Barros, Valeri Silva (52, Nathan Silië), Roy Weber, Jordy van Buren (46, Mitchell Kroos), Jermain Bebrout, Ruben de Raad en Jesper Nossent.