Lekkerkerk verliest van efficiënter DVO’32

0
119

Afgelopen zaterdag stond voor Lekkerkerk de moeilijke thuiswedstrijd op het programma tegen het Vlaardingse DVO’32. Na drie gelijke spelen op rij hoopte het Lekkerkerkse team weer eens op een overwinning.

Lekkerkerk begon redelijk aan de wedstrijd en was gelijkwaardig aan de bezoekers. DVO’32 probeerde vanuit de omschakeling gevaarlijk te worden en Lekkerkerk probeerde met veel inzet en strijd de achterhoede van DVO’32 onder druk te zetten. Dat leverde een eerste helft op die weinig spektakel bood voor de doelen.

Lekkerkerk probeerde om de wedstrijd naar zich toe te trekken maar bij de eerste echt gevaarlijke uitval die ook nog eens heel gelukkig ontstond scoorde de bezoekers in de twaalfde minuut de 0-1. Via een onbedoelde klutsbal werd de snelle rechtsbuiten gelanceerd in de diepte. Zijn totaal verkeerd geraakte voorzet kwam vervolgens per ongeluk bij een opkomende middenvelder terecht, terwijl de voorzet bedoeld leek voor de spits. De middenvelder raakte de bal ook nog eens half maar daardoor rolde de bal zachtjes maar onhoudbaar in de verre hoek. Vanaf dat moment ging Lekkerkerk wat nadrukkelijker op zoek naar de gelijkmaker. DVO werd nog wat meer teruggedrongen zonder dat het echte kansen opleverde.

De scheidsrechter eiste net voor rust wel nog even de hoofdrol op door uit het niets ineens een rode kaart te tonen aan Pim Molenaar. Pim werd door de rechtsachter met een sliding over de zijlijn gegleden. Bij het neerkomen kwam Pim boven op de enkel terecht zonder daar bewust op te landen. De rechtsachter raakte daarbij geïrriteerd en maakte een natrapbeweging zonder daarbij Pim te raken. Na enige commotie van het publiek langs de lijn en opmerkingen van enkele Lekkerkerk spelers besloot de scheidsrechter om toch ook maar de rechtsachter van DVO’32 met rood weg te sturen. Het hele akkefietje had prima opgelost kunnen worden met vermanende woorden van de scheidsrechter of met twee gele kaarten. Helaas voor de wedstrijd deed de scheids dat niet. Tot aan de rust gebeurde verder niet veel meer en zo gingen de bezoekers met een 0-1 voorsprong naar de kleedkamer.

Tweede helft

Na rust bleef het spelbeeld vergelijkbaar met voor de rust. DVO’32 probeerde met een scherpe uitval de wedstrijd te beslissen en Lekkerkerk ging met invaller Stan Burggraaf op zoek naar de gelijkmaker. Ook in de tweede helft waren de momenten schaars voor de goals. Keeper Robin Schiedon moest een enkele keer handelend optreden en deed dan met verve.

In de 62e minuut kreeg Stan Burggraaf een hele grote kans om de 1-1 binnen te schieten toen hij na een goeie aanval ineens alleen op de keeper van de bezoekers af kon gaan. Helaas was zijn inzet te mager en kon de uitkomende keeper de bal keren met zijn voeten. In de 69e minuut werd de wedstrijd feitelijk beslist na een hele scherpe counter van DVO over de rechterzijde van Lekkerkerk. Kevin van Gent was een fractie te laat om lage harde voorzet op de snelle aanvaller bij de eerste paal te verdedigen. De bal werd van dichtbij onhoudbaar binnen geschoten.

Na deze goal was de wedstrijd niet meer te keren voor Lekkerkerk. In de resterende twintig minuten gebeurde niet heel veel meer. De rechtsbuiten van de bezoekers kreeg nog een gele kaart voor een schwalbe in het strafschopgebied maar kreeg niet zijn tweede gele kaart bij het torpederen van de uitkomende keeper Robin Schiedon. Het voorafgaande duidelijke buitenspel werd door de scheidsrechter vrolijk weggewoven. In de laatste minuut kreeg DVO nog één grote kans via de snelle rechtsbuiten. Dat deze in het duel daarbij Alex Velsink vasthield werd helaas ook niet gezien door de arbiter en werd de derde goal gemaakt door de bezoekers. Zo stond het dus na het laatste fluitsignaal 0-3.