LARS DE BRUIJN IS TROTS OP ‘ZIJN’ N.E.O.’25

0
143

Op zijn vierde verjaardag betrad Lars de Bruijn (20) voor het eerst het gras van N.E.O. ’25 in Sprang-Capelle om te voetballen bij de ‘Kanjers’, de voorloper van de mini’s. Hij droomde toen, zoals elke kleine jongen, van een carrière als profvoetballer. Die droom liet hij al snel varen. Lars: “Toen ik ons eerste zag spelen, wist ik dat ik bij hen wilde horen.”
Banner-Langstraat
Lars omschrijft N.E.O. ’25 als een mooie club. “Toen ik lid werd, voetbalde er al een aantal vriendjes. Ik heb in de loop van de jaren nog veel meer jongens leren kennen en ook nu speel ik nog met vrienden. Dat vind ik fantastisch.” Dat doet de derdeklasser met succes. “We spelen op een mooi niveau en gedurende het seizoen voetbalden we steeds beter. De eerste wedstrijden verloren we vrij vaak.”

De selectie van N.E.O. ’25 ging echter niet bij de pakken neerzitten. Lars: “De ommekeer kwam tijdens de derby tegen plaatsgenoot S.V. Capelle. Daar speelt een aantal vrienden van mij en dat maakte ons team extra gebrand op de overwining. We wonnen de wedstrijd met 7-0 en ik scoorde twee keer. Daarna hebben we nauwelijks nog punten laten liggen.”

Ook een mooie opsteker was de winstpartij tegen V.V. Haaften. Lars maakte er zijn debuut en scoorde het winnende doelpunt. “Onze ambitie is binnen een paar jaar te promoveren naar de tweede klasse. En ik denk dat het er volgend seizoen inzit”, stelt Lars. “Waarom? We hebben een talentvol team met een goede mix van ervaren spelers en jonge voetballers. Ik ben de jongste.”

HARD WERKEN
De fanatieke voetballer van N.E.O. ’25 is multi-inzetbaar. “Ik kan uit de voeten op veel verschillende posities op zowel het middenveld als de achterhoede. Het liefst speel ik op het middenveld, daar kan ik mijn kwaliteiten het beste kwijt. Ik ben best vaardig aan de bal. En tja, ik val liever aan dan dat ik verdedig.” Maar ook als de rechtspoot in de verdediging staat, werkt hij hard voor het team. “Daarin zit onze kracht. We werken voor elkaar. Daarnaast zijn we sterk aan de bal, hebben we veel balbezit en hebben we een aantal creatieve voetballers die mooie dingen doen als ze de bal aan de voet hebben.”

Hoewel Lars enthousiast is over al zijn teamgenoten, is hij lovend over Noah van Caem.”Hij is één van mijn beste vrienden en hij doet het dit seizoen super goed. Hij is bijna topscorer en ik ben heel trots op hem.” Omdat Lars zich graag inzet voor het vlaggenschip van N.E.O. ’25, heeft hij dit seizoen geen tijd gehad om zich hard te maken voor andere teams. “Ik heb een aantal seizoenen training gegeven, maar ben net gestart aan de Academie voor Lichamelijke Opvoeding dus dat lukt nu helaas niet. Ik wil sportleraar worden dus misschien ben ik ooit nog eens zelf trainer van ons eerste. Maar ik ga eerst maar mijn diploma halen”, lacht hij. “En een basisplaats veroveren in N.E.O. ’25 1.”

Klik op N.E.O.’35 voor het laatste artikel over de club.