Koploper in laatste minuut naast Papendrecht

0
90

In een bloedstollende wedstrijd met veel strijdlust en mooi voetbal heeft Papendrecht gelijkgespeeld tegen koploper Nivo Sparta. Op zaterdagmiddag 11 mei was het vanaf de eerste minuut een aantrekkelijke wedstrijd op sportpark De Watertoren in Zaltbommel. De eerste kans was voor de thuisploeg, maar het schot van Frenkie Schaap uit de tweede lijn kon gepakt worden door Papendrecht-goalie Roy Rijntjes. Papendrecht deed gelijk wat terug. In de omschakeling stuurde Sven van der Net Koen Lighaam weg. Hij bediende voor het doel Jay Luciano, maar die vond het net niet.

Papendrecht liet de bal aan Nivo Sparta, speelde zeer compact en loerde op de omschakeling met de twee snelle spitsen Jay Luciano en Justin Beemsterboer. Nivo Sparta was dicht bij de voorsprong bij een serie corners. De bal viel in de zestien voor de voeten van Willem Looijen, die gelijk uithaalde. Roy Rijntjes voorkwam met een geweldige redding de 1-0. Uit de rebound schoot Frenkie Schaap, maar zijn schot smoorde in een woud van benen.

Papendrecht kreeg ook zijn kansen. Met prima combinaties op het middenveld werd de aanval aan het werk gezet. Jay Luciano was vlak bij een doelpunt, maar zijn inzet verdween naast het doel. In de 18e minuut kwam Papendrecht op 0-1. De aanval begon op het middenveld, waar Sven van der Net zich vrijspeelde en vervolgens Jay Luciano diep stuurde. Met een steekbal bediende hij Koen Lighaam, die de bal bij de tweede paal binnenlegde.

De gastheren kregen ook hun kansen, maar de defensie van Papendrecht speelde een prima wedstrijd. In de 30e minuut kroop Nivo Sparta door het oog van de naald, toen Jay Luciano uitbrak na weer een prima omschakeling. Hij glipte langs zijn tegenstander en kon alleen richting Nivo Sparta-keeper Marvin Westerduin. Vlak voor de zestien werd Luciano van achter neergelegd. Een rode kaart leek op zijn plaats, maar scheidsrechter Van de Rest besloot om het bij geel te houden. Uit de vrije trap ontstond een scrimmage in het strafschopgebied, waar uiteindelijk Westerduin de bal te pakken kreeg.

Na de rust veranderde er weinig aan het spelbeeld. Nivo Sparta ging op zoek naar de gelijkmaker, maar Papendrecht kreeg de eerste kansen. Westerduin kon net voorkomen, dat Justin Beemsterboer de voorzet van Jarden van Ek binnen kon tikken. Niet veel later kreeg Jay Luciano een vrije schietkans in de zestien na een vrije trap van Thomas Muilwijk, maar het schot verdween over het doel. Aan de andere kant was het Daan Schreurders, die een niet te missen kans kreeg. Uit een aanval van de rechterkant kwam een voorzet, die over de Papendrechtse defensie viel. In geheel vrije positie en voor een leeg goal ging zijn schot hoog over. Vervolgens was Papendrecht weer dicht bij een doelpunt. Na een counter speelde Justin Beemsterboer zich op de zestien vrij. Zijn schot verdween net over de kruising. Niet veel later liet de verder onzichtbare Willem Looijen zich zien. De topschutter verschalkte met een kopbal Roy Rijntjes, maar aanvoerder Nick Kamerling voorkwam op miraculeuze wijze koppend de gelijkmaker.

In de laatste 15 minuten speelde Nivo Sparta vol op de aanval. Hierdoor kon de snelle aanval van Papendrecht zich uitleven. In een periode van 10 minuten kreeg Papendrecht meerdere kansen om de wedstrijd op slot te gooien. De grootste kans was voor Justin Beemsterboer. Op inzet veroverde hij de bal en wurmde zich door de verdediging van Nivo Sparta. Zijn doelpoging ging net naast. Toch was het Nivo Sparta, dat in de slotminuut van de reguliere speeltijd scoorde. Uit een voorzet van de rechterkant viel de bal voor de voeten van Frenkie Schaap, die vervolgens binnenschoof: 1-1. Een doelpunt met een buitenspelluchtje, maar scheidsrechter Van de Rest negeerde het vlagsignaal van de Papendrecht-grensrechter. Niet veel later floot de arbiter voor het laatst.

Twee speelronden voor het einde zijn er nog drie clubs in de race voor het kampioenschap, want door het gelijke spel is Pelikaan op gelijke hoogte gekomen met Papendrecht. Beide ploegen staan twee punten achter Nivo Sparta.

Opstelling: Rijntjes, Van Rooijen, Kamerling, Adouvi, Van Ek (Dupuis), Muilwijk, Saffignani (Van der Graaff), Van der Net, Luciano, Beemsterboer, Lighaam (Martina).

Onderschrift: Koen Lighaam viert zijn feestje na de 0-1, Justin Beemsterboer viert mee.