KNVB Beker: ASWH op bezoek op FC Utrecht

0
120

ASWH mag het vanavond opnemen tegen het FC Utrecht van Dick Advocaat voor de TOTO KNVB Beker. Zo’n 500 a 600 reizen mee van Hendrik-Ido-Ambacht naar Utrecht, waar rond de 10.000 toeschouwers worden verwacht.

FC Utrecht staat met 15 punten na 10 speelrondes op een zevende plek in de competitie. De ploeg won afgelopen weekend nipt van Willem II met 0-1, door een goal in de slotminuten van de wedstrijd. ASWH verloor afgelopen weekend met 4-2 bij Harkemase Boys.  De ploeg staat daardoor op plek acht in de Derde Divisie, met 16 punten uit tien wedstrijden.

FC Utrecht won de 1e ronde in de beker van MVV Maastricht met 2-0. De ploeg van Advocaat had het moeilijk, en scoorde pas in de 60e minuut, door nota bene een penalty. Vervolgens kreeg eerst FC Utrecht in de 85e minuut een rode kaart, en kon MVV ook niet achterblijven met een rode kaart in de 90e minuut. In de laatste minuut van de wedstrijd kreeg MVV nog een hoekschop, waar ook de keeper zich meldde. De bal vloog er niet in, in tegendeel zelfs, de bal werd weggewerkt en Utrecht kon de 2-0 maken.

ASWH won in de vorige ronde van de beker vrij overtuigend van Eemdijk met 1-4. Het werd de wedstrijd van Ismail Yildirim, die met een hattrick belangrijk was voor zijn ploeg. Al na vier minuten kwam ASWH op voorsprong, en na een half uur stond de 0-2 al op het bord. Na rust kreeg Eemdijk een rode kaart, maar scoorde het wel de 1-2. Vervolgens rechtte ASWH zijn rug en liep het nog uit naar 1-4.

De wedstrijd FC Utrecht– ASWH start om 19.45 in De Galgenwaard.