Klinkende overwinning voor Papendrecht

0
128

Met goed voetbal heeft Papendrecht afgelopen weekend de derde overwinning van het seizoen geboekt. Wilhelmina’26 werd met 3-1 verslagen.

Papendrecht begon agressief en scherp en had het eerste deel van de wedstrijd de overhand. Het overwicht resulteerde in verschillende kleine mogelijkheden. In de 14e minuut kwam Papendrecht dan ook terecht op voorsprong. Linksback Dilan van Son van Wilhelmina’26 onderschatte de snelheid van Jay Luciano. Hij dacht de rechterspits van Papendrecht te snel af te zijn, maar Luciano pikte de bal van zijn voet en kon ongestoord richting het doel. De aanvaller behield het overzicht en bediende bij de tweede paal Djerrel Saffignani, die beheerst binnenschoot.

Na de openingstreffer nam Wilhelmina’26 het initiatief over en probeerde vroeg druk te zetten. Papendrecht voetbalde daar goed onderuit en had in de snelle omschakeling diverse kansen. Xavier Leenheer en Sven van der Net zetten met schitterende openingen regelmatig Koen Lighaam aan het werk. Stephan Bravenboer, al na 6 minuten ingevallen voor Daeley van der Graaff, deed dit aan de rechterkant. Het leverde veel gevaarlijke situaties op voor het doel van keeper Martijn Knoop. Wilhelmina’26 kreeg pas aan het eind van de eerste helft kansen. De grootste was vlak voor de rust, toen een inzet van spits Samuel Hartgers smoorde op een medespeler, waarna de bal op de lijn bleef liggen en uitverdedigd kon worden door de Papendrecht-defensie.

Na de rust was de eerste kans voor Papendrecht. Jay Luciano ging op snelheid richting het Wilhelmina-doel, waar hij stuitte op de benen van Martijn Knoop. Niet veel later was het Xavier Leenheer, die met een schot voorlangs gevaarlijk was. Toch viel het doelpunt aan de andere kant en wel uit een standaardsituatie. Een vrije bal van de linkerkant werd door Samuel Hartgers snoeihard binnengekopt. Papendrecht was daarna even van slag. Wilhelmina’26 kreeg zelfs een kans om op voorsprong te komen, maar het schot van Tim de Laat ging voorlangs.

Papendrecht herpakte zich snel en voerde de druk tegen de Wilhelmina-defensie weer op. In de 63e minuut kwam de thuisploeg dan ook weer verdiend op voorsprong. De tweede goal van Djerrel Saffignani was een kopie van de eerste. Jay Luciano ging opnieuw op snelheid langs zijn directe tegenstander en bediende Djerrel Saffignani, die resoluut afdrukte en de 2-1 op het bord zette. Een minuut later had Stephan Bravenboer de 3-1 op zijn schoen, nadat hij door Jay Luciano aangespeeld was. Zijn schot ging echter net voorlangs. In de 67e minuut kwam de 3-1 alsnog op het scorebord. De prima spelende Xavier Leenheer werd met een snelle combinatie op de linkerflank diep gestuurd. Hij bediende Jay Luciano, die bij de tweede paal de 3-1 binnenschoof.

In de laatste fase kreeg Papendrecht veel ruimte voor de counter, omdat Wilhelmina op zoek ging naar de aansluitingstreffer. Jay Luciano maakte gretig gebruik van de ruimte en kon twee keer alleen richting het doel van Martijn Knoop. De doelverdediger van de gasten hield hem beide keren van het scoren af. De laatste kans was voor Stephan Bravenboer. Vanaf de kop van de zestien leek hij met een geplaatst schot de 4-1 te scoren, maar een ultieme redding van Knoop voorkwam zijn treffer. Kort na deze kans floot scheidsrechter Molenaar af. Een verdiende overwinning voor de ploeg van trainer Johan Sturrus.

Opstelling: Rijntjes, Dupuis, Goodett, Muilwijk, Leenheer, Van der Graaff (Bravenboer), Molenaar, Van der Net, Saffignani (Beemsterboer), Luciano (Martina), Lighaam.