Kirsten Verdel is niet meer weg te denken bij SC Monster

Zeven jaar geleden werd Kirsten Verdel gevraagd of ze voor haar afstudeerstage de hersteltrainingen wilde geven bij SC Monster. Nu, zeven jaar verder is ze niet meer weg te denken bij de club. Dit seizoen hoopt ze dat haar SC Monster gaat promoveren.

Introductie
De 28-jarige Kirsten Verdel is nu zes jaar afgestudeerd fysiotherapeut en sinds een jaar ook kinderfysiotherapeut. Ze is de middelste van twee broers en geboren en getogen in Monster. Ideaal dus dat ze in Monster drie jaar geleden een praktijk heeft opgestart. ‘’Ik heb vroeger veel aan sporten gedaan, van judo tot aan ballet. Maar het enige wat ik nu nog doe is tennissen. Ik ben een heel impulsief persoon, soms niet heel handig, maar het heeft me ook veel moois gebracht, zoals alles wat ik nu heb bereikt.’’

Zo snel mogelijk het veld op
Verdel is als fysiotherapeut en hersteltrainer betrokken bij SC Monster. Op dinsdagavond verzorgt zij de hersteltrainingen voor de selectie. ‘’Bij revalidatie of na een kleine blessure moet een voetballer weer volledig inzetbaar zijn om mee te kunnen gaan spelen. Bij de hersteltraining wordt bekeken hoe we dat samen voor elkaar kunnen krijgen, want een voetballer wil maar één ding en dat is zo snel mogelijk weer het veld op. De hersteltrainingen kunnen bij ons binnen in de praktijk gegeven worden (bij slecht weer sta ik zelf liever binnen). Verder wordt er ook buiten op het veld getraind met diverse attributen.’’

Een echte dorpsvereniging
Volgens Kirsten is SC Monster een echte dorpsvereniging zoals er dat voornamelijk in het Westland is. De sfeer op de club is altijd goed en bijna iedereen kent elkaar. ‘’Voor mij voelt het eigenlijk altijd als thuiskomen. Ik ben er immers vaker dan in mijn eigen huis. SC Monster heeft ook een ‘supportersvereniging’, vuurwerk, een trommel en bussen die ze regelen om naar de wedstrijden te gaan. Dat is toch prachtig! De laatste tijd ben ik er zelf niet veel meer bij. Maar ik vind de filmpjes die ik daarna zie altijd fantastisch.’’

Vanzelfsprekende keuze
We vroegen aan de fysiotherapeut waarom ze voor de club SC Monster had gekozen. ‘’Zeven jaar geleden werd ik via mijn afstudeerstage gevraagd of ik de hersteltraining wilde geven op de club. Ik heb zelf nooit op voetbal gezeten dus dat was in het begin een beetje spannend. Daarnaast ook een beetje vanzelfsprekend, ik woon namelijk mijn hele leven al in Monster. Eerst woonde ik bij mijn ouders en nu heb ik zelf een appartementje in het voormalig Klooster in het centrum. Verder is SC Monster een ontzettend gezellige club. Mede gevoed door de vele enthousiaste vrijwilligers waar ik veel bewondering voor heb!’’

Na regen komt zonneschijn
Eind 2019 startte Kirsten haar praktijk bij SC Monster. ‘’Ik begon met het opbouwen van mijn patiëntenbestand, maar al snel moest ik dicht vanwege corona. Ook het voetbal moest uiteindelijk stoppen en dat was erg jammer.’’ Desalniettemin gaat het gelukkig nu super goed, heeft ze een collega erbij en opent ze over twee weken haar Kinderfysiotherapie ruimte. ‘’Ik ben blij dat Sportclub Monster mij deze kans heeft gegeven en ik hoop hier natuurlijk nog jaren te zitten.’’ Het meest memorabele moment met de club beleefde ze in 2018. ‘’In 2018 werd Monster 1 kampioen. Dit was echt geweldig om mee te maken natuurlijk’’

Ambities
De ambitie van de sportster is een goede fysiotherapeut zijn, waarbij ze staat voor een persoonlijke aanpak. ‘’Iedere patiënt is anders, iedere blessure is anders en iedereen verdiend het om een perfecte behandeling te krijgen. In mijn praktijk behandelen we in overleg met de patiënten. Je wordt niet direct volgens een protocol in een herstelgroepje gezet, maar eenieder krijgt bij ons gerichte juiste behandelingen. Van baby (in de kinderfysiotherapie) via kleuter, puber, volwassene tot hoogbejaard! Daarnaast was mijn ambitie ook het openen van een kinderfysiotherapie praktijk/ruimte. Sportclub Monster heeft mij deze kans gegeven en over twee weken open ik een hele nieuwe verbouwde ruimte.’’

Een bekend gezicht
Als laatste vroegen we Kirsten wat fysiotherapie zo mooi maakt, zowel binnen als buiten het voetbal. ‘’Het voordeel van mijn praktijk op SC Monster is dat de drempel voor een blessurebehandeling kleiner is waardoor een snelle behandeling en een kortere absentie mogelijk wordt gemaakt. Loop even binnen en laat even een echo maken voor de zekerheid of een tapeje zetten etc. Voor heel veel voetballers ben ik een bekend gezicht dat veel voordelen met zich meebrengt. Dit geldt ook voor de jeugd van SC Monster. Heel veel ouders weten eigenlijk niet dat kinderen sowieso tot 18-jarige leeftijd ten alle tijden behandeld kunnen worden. Dit vergoedt de verzekering en dus ook geen eigen risico. Dus kinderen kunnen altijd met allerhande blessures of pijntjes langskomen.’’

Wij wensen Kirsten veel succes met haar praktijk!

Klik op SC Monster voor de laatste artikelen over de club.
Klik op SC Monster voor meer informatie over de club.

Meer van deze club

Deel dit bericht

Gerelateerde berichten

Pjotr Sanders: de sportverzorger van VVGZ

Pjotr Sanders is 32 jaar en werkt in het dagelijks leven als docent aardrijkskunde op het Heer Bokel College....

Keeper Gino van Luijn begint aan nieuw avontuur bij Delta Sports ’95

Vandaag gaan we in gesprek met doelman Gino van Luijn. Gino is keeper bij Delta sports ’95.  We hebben...

Jacco Vink van Fortuna Be Quick heeft het naar zijn zin

Vandaag gaan we in gesprek met Jacco Vink. De 22-jarige middenvelder speelt al sinds zijn vijfde voetbal. Zijn carrière...

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang nu ook maandelijkse het laatste nieuws uit het amateurvoetbal in jouw regio.