In gesprek met Yefgeny Meulens van DCV

0
563

Vandaag gaan we in gesprek met doelman Yefgeny Meulens. De keeper van vv DCV speelt sinds zijn dertiende voetbal en zijn leven staat echt in het teken van sport en spel. Hij is nu bezig met Sport en bewegen MBO niveau 3. Daarnaast is hij werkzaam bij stichting Synerkri. Deze organisatie organiseert en coördineert alle activiteiten rondom sport en spel in Krimpen aan den Ijssel.

De carrière van Yefgeny begon relatief laat. Hij is pas op zijn dertiende begonnen met voetballen. ‘’Ik kon niet zoals al mijn andere vrienden vroeg beginnen met voetballen. Dit kwam omdat ik last had van een kniebreuk. Ik speels nu sinds 2021 vast bij het eerste elftal als tweede keeper. In het seizoen 16/17 train in al bij het eerste. Ik moet nog steeds mijn debuut bij het eerste maken in competitieverband. Wel heb ik in de Rijnmondcup mogen debuteren. Dit was in het seizoen 2018/2019 tegen Xerxes DZB.’’

We vroegen ook naar hoe het huidige seizoen voor Meulens verloopt. ‘’Ik heb inmiddels twee potjes gespeeld. De eerste was tegen CKC en de andere wedstrijd was tegen Hillegersberg. Ik kreeg bij beide wedstrijden veel complimenten over mijn spel, de manier van coachen en mijn redding dat geeft een goed gevoel. Verder wil ik gewoon heel graag een duidelijke toegevoegde waarde zijn voor het elftal waar ik speel. Ik wacht nog steeds op mijn debuut in de competitie en heb er vertrouwen in dat dit spoedig gebeurd. De volgende stap is vaste keeper van het eerste elftal worden. Om vervolgens stap voor stap naar een hoger niveau klimmen.’’

Naast het voetballen is Yefgeny veel bezig met andere hobby’s die te maken hebben met sport en spel. ‘’Ik vind het heel leuk om keeperstraining te geven. Ik vind het leuk om kinderen iets te kunnen leren en ze te kunnen helpen in hun ontwikkeling als voetballer.’’ Verder hebben we het met de doelman over zijn hoogte- en dieptepunten. ‘’Een dieptepunt vind ik toch wel het veel op de bank zitten. Het liefst wil je natuurlijk gewoon spelen maar ik wacht mijn kansen af. Een hoogtepunt was wel echt het kampioenschap van afgelopen seizoen.’’

Tot slot wilde we weten hoe Meulens vooruit kijkt naar het huidige seizoen. ‘’Na vijf jaar zijn we weer in de eerste klasse en hopelijk gaan we iedereen doen verrassen. We horen vaak dat we het niet gaan halen. Het zou mooi zijn als we het tegendeel kunnen bewijzen.’’ Yefgeny geeft ook aan dat hij nog graag mensen wil uitlichten binnen de club. ‘’Bart de Keijzer, hij is de eerste doelman en van hem kan ik nog veel leren. Mijn oude keeperstrainer Marco van Krevel, hij heeft mij goed begeleid in alle trainingen. Ter afsluiting wil ik graag Ronald Klinkenberg benoemen hij is een echte voetbalfanaat, echt een man die voetbalt ademt’’, sluit Meulens af.

Klik op DCV voor de laatste artikelen over de club.
Klik op DCV voor meer informatie over de club.